Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kontaktný gól Slovana prišiel neskoro, padol aj v Haife a s Ligou majstrov sa lúči. Belasí poznajú ďalšieho súpera v Európe

Futbalisti Slovana Bratislava sa s účinkovaním v Lige majstrov rozlúčili v 3. predkole. Po domácej prehre 1:2 podľahli Maccabi Haifa aj v utorňajšej odvete v Izraeli 1:3. Slovenský šampión bude po vypadnutí v LM pokračovať v play off Európskej ligy, v ktorom bude jeho súperom Aris Limassol.

15.08.2023 21:01
5. Ohlasy Foto: ,
Brankár Slovana Milan Borjan na archívnej snímke.
debata (8)

Prvý zápas je na programe 24. augusta v Bratislave, odveta na Cypre sa uskutoční 31. augusta.

Do skupinovej fázy LM sa podarilo preniknúť zatiaľ iba trom klubom zo Slovenska – 1. FC Košice (1997), Artmedii Petržalka (2005) a MŠK Žilina (2010).

SR Bratislava šport futbal LM 3. predkolo Slovan Haifa BAX Čítajte viac Verím v postup do Európskej ligy, vyhlásil tréner Weiss. Prezradil, prečo Marcelli chýbal v základe

Slovan sa vlani prebojoval do osemfinále Európskej konferenčnej ligy, kde bol nad jeho sily FC Bazilej. Aj teraz by sa „belasí“ v prípade neúspechu v play off EL presunuli do skupinovej fázy EKL.

Maccabi Haifa – ŠK Slovan Bratislava 3:1 (2:0) - prvý zápas: 2:1, Haifa postúpila do play off LM
Góly: 29. Pierrot, 45.+2 Sabia, 90.+3 David – 85. Tolič. ŽK: Cornud, Mohamed, Pierrot, Goldberg – Barseghjan, Tolič. Rozhodovali: Pawson – Bennett, Hussin (všetci Angl.), 25.000 divákov.
Haifa: Nitzan – Sundgren (77. Khalaili), Seck, Goldberg, Cornud – Jaber (65. Kandil), Mohamed (77. Naor), Chery – Sabia (71. David), Pierrot, Haziza (64. Refaelov)
Slovan: Borjan – Pauschek, Kašia, Bajrič, Lovat – Barseghjan (46. Abubakari), Kankava, Kucka (68. Marcelli), Zuberu (67. Tolič) – Čavrič (46. Lichý), Strelec (80. Blackman)

Slovan pricestoval do Haify bez zraneného kapitána Weissa ml., k dispozícii neboli ani Zmrhal a Savvidis. Jednogólové manko z domáceho zápasu velilo slovenskému šampiónovi hrať aktívne a od začiatku sa o to snažil.

V 4. minúte mohol otvoriť skóre po dobre kopnutom rohu Lovata, no Zuberu hlavičkoval zblízka iba do zeme a jeho slabý pokus Nitzan zneškodnil. Brankár Maccabi bol už o chvíľu opäť v permanencii, tentoraz bravúrne vyškriabal hlavičku Čavriča smerujúcu k ľavej žrdi.

Tréner Slovana Vladimír Weiss po zápase s Maccabi Haifa
Video

Potom sa už dostali k slovu domáci a prevzali iniciatívu. Jaberov pokus Borjan vyrazil a dorážka Pierrotovi nevyšla podľa predstáv. V 29. minúte sa už vysoký útočník z Haiti presadil, keď po rýchlej akcii Hazizu s Cherym zblízka hlavou prekonal brankára Slovana – 1:0.

V 41. minúte sa Chery obtočil okolo Bajriča, Borjan však prečítal úmysel domáceho špílmachra a zneškodnil jeho tutovku. V nadstavenom čase prvého polčasu predviedli hráči Haify ďalšiu kombinačnú akciu s presnou strelou Sabiu a pridali upokojujúci druhý gól – 2:0.

Maccabi Haifa Čítajte aj Reklama na futbal a náklad pre bubienky. Chýry o zelenom pekle sa naplnili

Hostia vstúpili do druhého polčasu s dvoma zmenami, Lichý nahradil Čavriča a Abubakari vystriedal Barseghjana. V ofenzíve sa však hráči Slovana naďalej trápili, súper si skúsene strážil v súčte oboch zápasov už trojgólový náskok.

Až po hodine hry sa hostia osmelili a dokázali si vytvoriť šance. V 66. minúte mohol znížiť Pauschek, z uhla však neprestrelil Nitzana a o chvíľu neskôr Lovat slabšou pravou nohou natiahol brankára súpera. Gólom sa neskončila ani strela Abubakariho.

Atmosféra pred zápasom Maccabi Haifa - Slovan Bratislava
Video

Na opačnej strane mal po rýchlom brejku gól na kopačke David po prihrávke od Cheryho, ale mieril vedľa brány. V 85. minúte znížil Tolič strelou zvnútra šestnástky, no času na zdramatizovanie postupovej bitky zostalo pramálo – 2:1.

Posledné slovo mali napokon domáci, v nadstavenom čase prikrášlil ich triumf strelou z otočky David – 3:1. Haifa si o postup do hlavnej fázy LM zahrá s Young Boys Bern.

Yuli Čítajte aj Slovenská stopa vo Svätej zemi. Za pýchou Haify stojí rodáčka z Košíc

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Výborný zápas proti súperovi, ktorý ukázal kvalitu. Haifa bola lepšia a treba jej pogratulovať k postupu. Mali sme výborný úvod, hrali sme na riziko s túžbou streliť prvý gól. Dostali sme sa do nejakých pološancí, ale nabudúce musíme byť viac trpezliví.

Súper nám cez Cheryho robil veľké problémy a do polčasu išiel s dvojgólovým vedením. Po zmene strán sme boli lepší, ale oni už mali nahraté. S výkonom som spokojný, hráči išli na dno svojich síl. S Limassolom nás čaká ďalší ťažký dvojzápas, cyperský tím má vo svojom kádri veľa legionárov. Verím, že mu budeme zdatnejší súper ako Haife."

Lukáš Pauschek, obranca Slovana: „Bol to jeden z najnáročnejších zápasov v kariére. Podmienky boli podobné ako v Mostare, súper bol však kvalitnejší. Prvých 15 minút sme boli silní na lopte, potom sa domáci dostali do tempa a my sme ťažko zachytávali ich akcie. Ak chceme pomýšľať na lepší výsledok, musíme byť efektívni. Jeden sen sa nám rozplynul, ale ideme bojovať o Európsku ligu a dáme do toho všetko.“ (zdroj: RTVS)

Najdrahší futbalisti v každom tíme Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
MFK Dukla Banská Bystrica; Róbert Polievka...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Maccabi haifa