Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reklama na futbal a náklad pre bubienky. Chýry o zelenom pekle sa naplnili

Hodinu a pol pred výkopom odvetného duelu 3. predkola medzi Maccabi Haifa a Slovanom Bratislava to pred štadiónom Sammyho Ofera vôbec nevyzeralo, že tu pôjde o postup do play off Ligy majstrov.

15.08.2023 19:44
Maccabi Haifa Foto:
Najhlučnejšou časťou vypredaného štadióna bola východná tribúna, ktorá udávala tón neustálym a chytľavým vyspevovaním.
debata

Len zopár zelených dresov, jedna zavretá ulica a policajtov v okolí štadióna skoro nebolo. No stačila polhodina a na východnej tribúne arény si nad aj pod nápisom „Ultras Haifa“ začali rozcvičovať hlasivky najskalnejší domáci priaznivci.

A išli nonstop ako zajačik Duracell, celú 45-minútovku pred úvodným hvizdom. Zastavili sa až po tom, čo vytlieskali svojich miláčikov a odprevadili ich do kabíny. Ešte predtým stihli mohutne vypískať brankára Slovana Milana Borjana aj celú základnú zostavu belasých vrátane náhradníkov.

Atmosféra pred zápasom Maccabi Haifa - Slovan Bratislava
Video

Po sympatickej klubovej hymne, počas ktorej sa štadión zahalil do tmy a na tribúnach sa objavili stovky svetielok, sa mohlo začať. A nastal ohromný, ťažko opísateľný hukot. Domáci fanúšikovia naozaj vytvorili pekelnú atmosféru, pred ktorou je radosť sledovať a bezpochyby aj hrať futbal.

„Bude tam o 10-tisíc divákov viac ako na Tehelnom poli,“ skonštatoval pred duelom tréner Vladimír Weiss. Počty sedia, no hlučnosť bola určite vyššia ako spomínaný rozdiel v počte hlasiviek na tribúnach.

Róbert Boženík Čítajte viac Slovenský kat majstra. Boženík zostrelil Benficu dvoma gólmi, pozrite si ich

Až sa človek v niektorých momentoch sám seba pýtal, či úroveň decibelov neprekračujú povolenú výšku. Napríklad keď sa domáci dožadovali pokutového kopu alebo pri veľkej šanci útočníka Frantzdyho Pierrota. No a po jeho góle to prepuklo naplno.

Navyše mu na gól prihrával kapitán Tjaronn Chery a zelená fiesta pod zlatým plášťom arény Sammyho Ofera sa spustila a trochou, naozaj len trochou nadľahčenia, trhalo ušné bubienky.

Moises Caicedo Čítajte viac Na ostrovoch padol prestupový rekord. Najdrahší hráč v histórii dal Liverpoolu košom

V každom prípade možnosť okúsiť neopakovateľnú atmosféru bolo pre hráčov slovenského majstra dozaista zážitkom na veľmi dlhý čas. Rovnako aj pre zástupcov médií či priaznivcov belasých, ktorí merali cestu do Haify.

Futbalisti s najvyššími prestupovými poplatkami Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
20. Hernán Crespo - 126,94 mil. eur. Počet...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Maccabi haifa #Sammy Ofer Stadium