Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Verím v postup do Európskej ligy, vyhlásil tréner Weiss. Prezradil, prečo Marcelli chýbal v základe

Sen o postupe do skupinovej fázy sa futbalistom bratislavského Slovana rozplynul, ich európska cesta však pokračuje. Po prehre 1:2 s Maccabi Haifa na Tehelnom poli padli s izraelským majstrom aj v odvete 3. predkola Ligy majstrov.

15.08.2023 22:36
SR Bratislava šport futbal LM 3. predkolo... Foto: ,
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
debata (5)

V play off Európskej ligy sa stretnú s cyperským Arisom Limassol. „Na tejto úrovni je každý zápas ťažký a vyrovnaný,“ vravel na pozápasovej tlačovej konferencii tréner belasých Vladimír Weiss.

Aké je vaše hodnotenie zápasu?

Gratulujem Haife k zaslúženému postupu, vyhralo lepšie mužstvo. My sme sa samozrejme snažili. Chceli sme hrať od úvodu rozumne, neotvoriť im priestory a pokúsiť sa streliť gól. Mali sme dve šance za stavu 0:0, nevyužili sme. A prakticky z prvej vážnejšej sme inkasovali gól.

Tréner Slovana po zápase s Maccabi Haifa
Video

Po polčase váš tím prehrával už 0:2 a o postupujúcom bolo prakticky rozhodnuté.

Druhý polčas sme mali dostatok príležitostí skorigovať skôr. Dali sme pekný kontaktný gól, bohužiaľ sme inkasovali v závere. Ešte raz musím Haife zagratulovať k postupu. Ukázali sme aj dobré veci a hlavne predviedli sympatický výkon hlavne v druhom polčase.

Bol kapitán Haify Tjaronn Chery rozdielovým hráčom?

Pripravovali sme sa na Cheryho a Sabiu a oni ukázali svoju kvalitu. Snažili sme sa, aj my máme kvalitu, ale oni majú Cheryho. Je to ich hviezda a dáva ich hre myšlienku. On bol rozdielový hráč, ktorý rozhodol o postupe Maccabi do play off Ligy majstrov.

Nedávno ste povedali, že Chery má na to, aby hral za FC Barcelona…

Stále si to myslím, je už trochu starší, ale stále má na to, aby hral vo veľkom mužstve. Hra Maccabi Haifa je rozdielna, keď hrá s Cherym a bez neho.

Ani v jednom zápase proti Haife nemohol nastúpiť Vladimír Weiss ml. Aká veľká strata to bola?

Vlado nám chýba, je to náš kapitán a aj môj syn. Ťažko sa mi to hodnotí. Chýbala nám myšlienka v prvom polčase. To, čo dával Chery Haife, dáva Vlado nášmu mužstvu. V druhom polčase dal hre myšlienku Marko Tolič, možno som ho mohol dať do hry skôr… Hlavne v domácom zápase nám Vlado veľmi chýbal.

5. Ohlasy Čítajte viac Kontaktný gól Slovana prišiel neskoro, padol aj v Haife a s Ligou majstrov sa lúči. Belasí poznajú ďalšieho súpera v Európe
Prečo ste sa rozhodli dať na pozíciu hrotového útočníka Davida Strelca? A prečo ste striedali Tigrana Barseghjana už po prvom polčase?

Hrali sme na dvoch útočníkov, v defenzíve sme chceli pokrývať Mohameda, potom Cheryho, Aziziho a Pierrota. Od Tigrana som čakal viac dynamiky a v druhom polčase sme predviedli lepší výkon.

V minulej sezóne ste hrali v skupinovej fáze Konferenčnej ligy. S akými ambíciami sa pozeráte na najbližšie účinkovanie v pohárovej Európe?

Pokúsime sa postúpiť do Európskej ligy, Konferenčnú už máme istú. V dvojzápase s cyperským tímom uvidíme, akú máme silu. Na tejto úrovni je každý zápas ťažký a vyrovnaný. Ale verím, že môžeme postúpiť do Európskej ligy.

Atmosféra pred zápasom v Haife
Video

Na pondelkovej tlačovej konferencii ste sa zmienili, že Dino Marcelli možno nastúpi v základnej zostave, napokon v nej nebol. Prečo?

Rozhodol som sa pre Tigrana pre jeho medzinárodné skúsenosti. Veľakrát nám v minulosti pomohol, dal gól v Batumi, v Budapešti proti Ferencvárosu. Myslel som, že môže byť muž momentu. Hrali sme síce na riziko, ale nechceli sme hrať vabank od prvej minúty. Ten dôležitý prvý gól sme dostali my a v druhom polčase sme už boli na lopte sebavedomejší.

Yuli Čítajte aj Slovenská stopa vo Svätej zemi. Za pýchou Haify stojí rodáčka z Košíc
5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Maccabi haifa