Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan nás podcenil, bude to horúci tanec. Swift chváli Weissa a nešetrí sebavedomím, s belasými v 2. predkole nepočíta

Zhruba 24 hodín zostáva do odvetného súboja 1. predkola futbalovej Ligy majstrov medzi Slovanom a FC Swift Hesper.

18.07.2023 17:23
SR futbal LM 1. predkolo Slovan Swift BAX Foto: ,
Hráči FC Swift Hesper sa tešia z gólu z penalty.
debata

Slovenský majster minulú stredu nevyužil výhodu domáceho prostredia, a tak si do Luxemburgu priviezol pred zajtrajšou odvetou (20.00, prenos vysiela RTVS) remízový výsledok 1:1.

„V Luxembursku nás nečaká nič jednoduché. Po remíze 1:1 náš súper určite cíti šancu, o ktorú sa bude chcieť popasovať. To je snáď jasné. My sa však musíme koncentrovať na seba.

Verím, že my ukážeme svoju kvalitu a ukážeme, kto naozaj sme. Pevne verím, že to tam zvládneme. Urobíme maximum pre postup,“ povedal obranca belasých Kenan Bajrič pre stránku klubu.

Slovenského majstra čaká odveta s luxemburským protivníkom, ktorý pred odvetou na domácej pôde nešetrí sebavedomím.

SR futbal LM 1. predkolo Slovan Swift BAX Čítajte viac Kuckovi preplo, občas sa to hráčovi stane. Ak to Slovan nezvládne, príde zemetrasenie

"Predtým nemali dostatok informácii, teraz nás poznajú. Vedia, že sme kvalitný tím. Nebude to jednoduché, musíme ešte pridať.

Ujali sme sa vedenia, ale kapitán súpera ukázal svoje kvality," pochválil stredopoliar Clément Couturier Vladimíra Weissa ml. za gól z priameho kopu.

Francúzska posila, ktorá prišla z Dudelange si uvedomuje, že skalp Slovana by bol pre luxemburského majstra veľmi cenný.

„Slovan je na papieri veľký favorit. Keby sme ich zdolali, bola by to veľká vec. Navyše, zaručilo by nám to ďalšie merania síl v pohárovej Európe. Kvôli tomu sme pracovali celú minulú sezónu,“ doplnil Couturier.

Jediným úspešným strelcom Swiftu bol 33-ročný kapitán Dominik Stolz. Pokutový kop po faule Džabu Kankavu premenil s prehľadom.

SR futbal LM 1. predkolo Slovan Swift BAX Čítajte viac UEFA si posvietila na prehrešky, pokute sa nevyhol ani Slovan. Dôvod je známy

"Bolo to náročné, lebo stále sa niečo pískalo, bolo to ako a koncerte. V druhom polčase sme však boli zakríknutí a pasívni.

Musíme sa pozrieť na seba, veľa sme toho neukázali. Bez ohľadu na to je však výsledok 1:1 veľmi dobrý. Sme v hre o postup.

Súper nás podcenil, málokto veril, že uhráme remízu. Čaká nás ďalší horúci tanec. Môžeme im po domácom pripraviť aj druhý úder na našom ihrisku," vyhlásil Stolz.

Zaujímavosťou je, že v tabuľke, ktorá zhŕňa program luxemburských klubov v európskych súťažiach, je pri zložení druhého predkola Ligy majstrov – víťaz duelu Slovan/Hesper sa stretne s lepším z dvojice Urartu/Mostar – uvedený iba Swift.

Luxemburčania na Slovan akosi pozabudli. Možno náhodou, možno zámerne. Každopádne aj z vyjadrení sa zdá, že Swift prvý zápas na Tehelnom poli poriadne navnadil…

FC Swift Hesper, súper Slovana v LM Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Do zápasu pôjde ako outsider. Nemá čo stratiť....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Swift Hesper