Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuckovi preplo, občas sa to hráčovi stane. Ak to Slovan nezvládne, príde zemetrasenie

Nerád kritizuje, radšej pochváli. Lenže po prvom zápase Slovana s FC Swift Hesper (1:1) v úvodnom predkole futbalovej Ligy majstrov toho veľa pozitívneho nebolo. Niekdajšia opora Bratislavčanov Tibor Jančula (54) svojich nasledovníkov nešetrí, ale zostáva optimistom.

18.07.2023 05:37
SR futbal LM 1. predkolo Slovan Swift BAX Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss st. s Kenanom Bajričom a Lukášom Pauschekom.
debata (13)

„Je to taký dvojzápas blbec. Každý berie ako samozrejmosť, že postúpite. Myslia si, že podceňovaného súpera rozbijete. Nemusí to tak byť,“ vystríha pred stredajšou odvetou (20.00, prenos vysiela RTVS) bývalý reprezentant.

Slovan v príprave súperov valcoval od prvej minúty, ale proti luxemburskému majstrovi sa trápil. Z akého dôvodu?

To je ten paradox. Hrali proti mužstvám o triedu či dve vyššie ako je Swift. Mali výborné výsledky, neprehrali, predviedli kvalitné výkony. Človek by čakal, že to pôjde automaticky. Lenže Liga majstrov je o niečom inom, lebo v príprave idete bez stresu a pohárový duel zväzuje nohy.

Video

Prečo Slovan nezvládol prvý zápas proti Swiftu?

Každý berie ako samozrejmosť, že postúpite, no nemusí to tak byť. Spomínam si na taký duel z mojich čias s Famagustou. Pekne sme sa vytrápili a Slovan teraz tiež.

Kde je problém? Prečo sa Slovan na silnejšieho vyhecuje a so slabším potrebuje opravné termíny?

Futbalová Európa sa vyrovnáva. Videli sme, že Luxemburčania vedia hrať futbal. Spomeňme si na reprezentáciu. Swift má kvalitu aj peniaze, doviedol kvalitných futbalistov. A Slovensko tiež nie je pupok futbalového sveta.

Juraj Kucka Čítajte viac Kucka sa k uhryznutiu postavil ako chlap. Súper ma doškriabal do krvi, ale to neospravedlňuje moju chybu

Vrátili sme sa oproti vašim futbalovým časom smerom vzad a menšie krajiny sa nám priblížili?

Áno. Objektívne sa to vyrovnáva, ale my sme veľa neurobili, aby sme si udržali odstup. Ľahko sa kritizuje, ale keby Slovan neprešiel cez Swift, bola by to hanba.

Doma bol premotivovaný. Veľmi chcel potešiť fanúšikov a je tam aj prívlastok – povinný postup. Chýbala mu ľahkosť a prišiel aj Kuckov skrat.

Prekvapilo vás, že uhryzol súpera?

Nebudem ho obhajovať, ale ani kameňovať. Nespomínam si na nejaký jeho výstrelok, vždy príkladne reprezentoval kluby i Slovensko. Na druhej strane – Kuckovi úplne preplo.

Poznám to, niekedy sa to futbalistovi stane. Je to zlomok sekundy. Bavil som sa o tom aj s Róbertom Vittekom. Spomínal mi, že ho súper nechcel pustiť, škriabal ho do krvi.

Nemal však reagovať takto a som presvedčený, že by to najradšej vrátil späť. Žiaľ, nedá sa to. Škoda, že oslabil mužstvo, bude to pre neho lekcia.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Juraj Kucka #Tibor Jančula #FC Swift Hesper