Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter Sagan bude jazdiť za nový tím Pierre Baguette. Saganovci chcú pomôcť vychovať elitných jazdcov

Cyklistická legenda Peter Sagan a jeho brat Juraj chcú pomôcť "vychovať" na Slovensku elitných jazdcov. Na tlačovej konferencii predstavili nový medzinárodný kontinentálny tím Pierre Baguette Cycling team.

29.04.2024 13:17
Medzinárodný kontinentálny tím Pierre Baguette... Foto:
Medzinárodný kontinentálny tím Pierre Baguette Cycling team
debata (1)

Manažér tímu Boris Horváth pripomenul, že projekt vznikol na podporu cyklistiky. „Vnímali sme situáciu slovenskej cyklistiky za dosť vážnu. Vytvorili sme koncepciu elitnej mládeže a jazdcov. A tak sme sa rozhodli založiť platformu, ktorá zastrešuje všetky aspekty cyklistiky od edukácie a výchovy mládeže, až po zázemie pre elitných jazdcov. Máme aj mužský a ženský kontinentálny tím,“ vysvetlil.

Sagan bude jazdiť za nový tým Pierre Baguette
Video

Tím začal rokovať aj s Národným športovým centrom na podporu projektu a prvé jednania prebehli už aj s novovzniknutým ministerstvom športu a cestovného ruchu.

„Druhým rokom sme v kontinentálnej cyklistike alebo lige. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo nominovať sa na základe dobrých vzťahov s Maďarskom, Slovinskom a už máme potvrdené aj Česko,“ povedal.

Ján Valach, športový riaditeľ tímu, tvrdí, že sú ešte len na začiatku. „Je to dlhá trať, rozvíjame sa, sme zameraní na techniku, vývoj tímu. Našou úlohou je vytvoriť dobrú koncepciu a zázemie tak, aby sme v tých ďalších rokoch mohli ťažiť,“ povedal.

„Ja som sa rozhodol ukončiť svoju profesionálnu kariéru. Posledný rok som chcel odpretekať na horských bicykloch. Do toho prišla myšlienka podporiť slovenský tím Pierre Baguette,“ hovorí Sagan.

Sagan do toho išiel najmä preto, aby aj mladým jazdcom odovzdal svoje skúsenosti a podporil najväčší slovenský tím, ktorý tu už dlho nebol. „Či sa rozprávame o slovenských alebo českých pretekárov, hlavné gro je vychovať ďalšiu generáciu, ktorá by mohla napredovať v budúcnosti,“ okomentoval.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Juraj Sagan #Pierre Baguette