Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kamery zachytili, ako Pogačar s Yatesom žartovali na úkor van Aerta. Belgičania zúria: Viac rešpektu pre našu hviezdu!

Vlani vyhral, čo sa dalo. Etapové vavríny bral v špurtoch, kopcoch či časovke. Aktuálna Tour de France je však zatiaľ pre Wouta van Aerta ako zo zlého sna.

04.07.2023 05:41
van aert tour Foto:
Wout Van Aert na Tour de France 2023.
debata (7)

Belgická hviezda zatiaľ márne čaká na úspech. Blízko k nemu bola v nedeľu i pondelok.

V nedeľu mal van Aert výhru na dosah, po najdlhšej etape v itinerári mal byť najsilnejší v okresanej skupine.

van aert lafay Čítajte viac Všetky oči na jedného! Frustrovaný Van Aert spoznal, aké to mal kedysi Sagan. S novinármi sa odmieta baviť

Lenže favoritom vypálilo rybník domáce prekvapenie Victor Lafay. Jazdec tímu Cofidis vyštartoval kilometer pred páskou a už ho nikto nedostihol. V závere odolal aj mohutnému náporu zo strany van Aerta.

V pondelok sa hviezdny univerzál z tímu Jumbo-Visma zapojil do prvého hromadného dojazdu na Tour 2023 a nepočínal si zle. Na posledných metroch sa dostával do popredia, ale doplatil na taktiku krajana Jaspera Philipsena.

Rýchlik zo stajne Alpecin–Deceuninck predviedol rezolútny finiš a hoci sa zdalo, že narušil van Aertovu dojazdovú líniu, rozhodcovia po skúmaní videa nerozhodli o iregulárnom špurte.

Van Aert po tom, ako ho krajan „zavrel“ pri bariére, zvesil nohy a do cieľa prišiel na 5. mieste.

„Či sa sťažujem na výsledky? Som si istý, že jury si pozrela záznam zo špurtu poriadne,“ reagoval van Aert pre holandský portál WielerFlits.

Nepopulárny kolega

Van Aert je hviezda, ambiciózny jazdec, ktorý chce vyhrať každé preteky, na ktoré nastúpi. Hovorí sa o ňom, že v pelotóne nie je veľmi populárny.

Svoje si s ním užil aj Peter Sagan. Na Tour de France 2020 sa obaja dostali do kontaktu počas špurtu. V cieli mu Belgičan ukázal prostredník, poslal pár štipľavých slov a neskôr ho nazval „hlúpou opicou“.

Sagan van Aert Čítajte viac Česká hviezda o Saganovi: Sťažuje sa na nedostatok rešpektu? Keď začínal, žiadny voči súperom nemal

Van Aerta z posledných dvoch finišov na aktuálnom ročníka hneval predovšetkým nedeľňajší. V závere druhej etapy poctivo likvidoval pokusy o trháky, pokrýval súperov a oni zase jeho.

V kľúčovom momente sa mu však nedostalo dostatočnej tímovej podpory. Lafaya už nedostihol a z druhého miesta vôbec nemal radosť.

Po prejazde cieľom predviedol nahnevané gesto, potom vybral bidon a šmaril ho o vozovku. Po etape od zlosti zahodil bicykel, nenastúpil do tímového autobusu a ignoroval aj otázky médií.

Z gesta, ktoré ukázal vo finiši, si robili žarty aj jeho rivali. Kamera zachytila, ako Tadej Pogačar napodobňoval van Aerta a jeho reakciu pred lídrom pretekov Adamom Yatesom.

Pozrite si video:

Zatiaľ čo väčšina fanúšikov sa pobavila na vtipnej reakcii bezprostredného Slovinca, niektorí priaznivci, väčšinou z Belgicka, boli proti.

Sagan Korbel Čítajte viac Sagan začal s tisíckou na mesiac. Je to šibal, pripomínal Dubovského, vraví manažér. Ako oslavovali na jachte Tiňkova?

Gesto Pogačara považovali za neúctivé.

„Wout van Aert je skvelý cyklista, zaslúži si viac rešpektu,“ napísal jeden z fanúšikov. „Je tímový hráč, bez neho by Jonas Vinegaard vlani Tour nevyhral. Bol nahnevaný právom,“ znela ďalšia z reakcií.

Van Aert bude favoritom aj v dnešnej etape, ktorá finišuje na motoristickom okruhu. Pozrite si jej predštartovú analýzu v podaní cykloexperta Lukáša Timka:

Video
Luxusný komplex Petra Sagana v Žiline Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nedostavané rodinné sídlo premenil na luxusný...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Wout van Aert #Tour de France 2023