Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Tri promile v tele a šoféruje?! Upadá ako cyklista a aj ako človek. V zahraničí si zgustli na opitom Saganovi

Peter Sagan na spoločných majstrovstvách... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
20. majstrovstvá SR - Peter Sagan Peter Sagan na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka.

Reakcia zahraničných médií

„Zlé správy pre šampióna krátko pred štartom Tour. V Monaku, kde už roky žije, šoféroval opitý. Dostal podmienečný trest a prišiel o vodičák,“ píše francúzsky portál 20minutes.fr.

O treste pre 8-násobného majstra Slovenska informujú aj v Kolumbii.

„Sagana zaistila polícia 12. mája o 11.30 dopoludnia. Policajtom povedal, že večer predtým sa zabával v nočnom klube. Podľa jeho právnika "musel“ ísť na stretnutie s kamarátom, preto vysadol na skúter," píše portál El Heraldo.

Najkritickejší voči slovenskej cyklohviezde boli v Beneluxe.

Benji Naesen, populárny cyklistický insajder z Belgicka, kritizoval Sagana aj na začiatku týždňa. Nepáčilo sa mu, ako Slovák kričal na českého kolegu Pavla Bittnera po páde v cieli na národnom šampionáte v Tlmačoch.

Sagan Bittner Čítajte viac Takto sa šampión nespráva! Belgičania podrobili Sagana ostrej kritike

Vtedy mu odkázal, že sa „správal ako somár. Teraz bol ešte tvrdší: "Sagan upadá nielen ako jazdec, ale čo je horšie, aj ako človek. Smutné,“ napísal Belgičan 50-tisíc ľuďom, ktorí ho sledujú na twitteri.

Prípad si všimol aj rešpektovaný denník Het Laatste Nieuws.

„Keď polícia Sagana podrobila dychovej skúške, výsledok ukázal 1,46 mg/l, čo je cez tri promile v krvi. To zodpovedá 15 až 20 pohárom piva,“ informujú Belgičania.

Peter Sagan na národnom šampionáte v Tlmačoch. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
09. majstrovstvá SR Peter Sagan Peter Sagan na národnom šampionáte v Tlmačoch.

Približujú, incident sa odohral štyri dni pred štartom pretekov 4 dni Dunkerque (16. – 21. mája), kde Sagan zajazdil solídne, keď bral 8. miesto v celkovom hodnotení a 13. priečku v bodovacej súťaži.

Het Laatste Nieuws pripomína aj Saganovo vyjadrenie po incidente v roku 2021, o ktorom píšeme v článku vyššie.

15. majstrovstvá SR - Peter Sagan Čítajte viac Sagan má stále v očiach iskru, ale buďme realisti a kroťme očakávania. Slobodný nebude ani po kariére

„Bola to škaredá skúsenosť, ktorá ma prinútila veľa premýšľať a z ktorej som si vzal cennú lekciu. Je mi to naozaj ľúto, takéto incidenty sa nebudú opakovať,“ povedal vtedy Slovák.

Sagan sa už nachádza v Španielsku, kde v sobotu odštartuje 110. ročník Tour de France. Prvá etapa s kopcovitým profilom sa pôjde v okolí baskického Bilbaa.

Peter Sagan v obkľúčení ženského pokolenia Fotogaléria - 38 fotiek Všetky fotky
Magnet pre ženské pokolenie. O fotke s Petrom...
47 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tour de France #Peter Sagan