Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tri promile v tele a šoféruje?! Upadá ako cyklista a aj ako človek. V zahraničí si zgustli na opitom Saganovi

Aktuálne nezažíva vydarené obdobie. Krátko pred štartom Tour de France - jeho poslednej v kariére - to vôbec nie je dobrá správa.

29.06.2023 06:01
sagan Foto: ,
Peter Sagan v drese TotalEnergies.
debata (47)

Peter Sagan pred viac ako mesiacom šoféroval opitý v Monaku a v stredu za to spoznal trest.

Monacký denník Monaco Matin ako prvý informoval, že trojnásobný majster dostal podmienečný trest a zákaz šoférovania na tri mesiace za to, že vysadol na skúter pod vplyvom alkoholu.

28. majstrovstvá SR - Peter Sagan Čítajte viac Príprava na Tour? Sagan s tromi promile v krvi. Dostal podmienku aj zákaz šoférovania

Ako píšu zahraničné médiá, alkoholu nebolo málo.

Krvné testy mu ukázali hladinu cez tri promile, čo je podľa viacerých rebríčkov (jeden aj na českom portáli bezpecnecesty.cz), ťažká opitosť alebo ak chcete intoxikácia.

Podľa definície takýto človek prejavuje neschopnosť samostatne chodiť, má nezrozumiteľnú reč, môžu nastať poruchy správania a hrozí riziko agresie.

Video
Nahnevaný Peter Sagan po národnom šampionáte v Tlmačoch.

Sagan sa pár hodín po prevalení rozsudku ospravedlnil prostredníctvom videa na sociálnej sieti, ale médiá ho nešetrili.

„Opäť opitý Sagan. Tentoraz pod vplyvom alkoholu šoféroval motorový skúter,“ informuje španielsky cyklistický portál IberoBike.

Španieli pripomínajú Žilinčanov incident počas pandémie v roku 2021.

Spolu so svojím bratom Jurajom vtedy porušili v Monaku zákaz vychádzania. Keď ich zastavila polícia, mladší zo súrodeneckej dvojice mal spanikáriť, vzpierať sa zatknutiu a mal pritom zraniť policajta.

Sagan dostal pokutu vo výške 5000 eur, musel uhradiť musel súdne trovy a ďalšiu pokutu. Podľa francúzskych médií mal byť aj vtedy pod vplyvom alkoholu.'

20. majstrovstvá SR - Peter Sagan Čítajte viac Kto zapríčinil pád? Vie to jediný muž. Legenda bráni Sagana, pred štartom Tour de France mu dáva cennú radu

„Nikto poriadne nevie, čo sa s Petrom Saganom deje, no jeho rozlúčku s profesionálnou cyklistikou na ceste čoraz viac zatieňujú správy o tom, čo robí mimo bicykla,“ kritizuje IberoBike.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tour de France #Peter Sagan