Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Takto sa šampión nespráva! Belgičania podrobili Sagana ostrej kritike

„Až“ druhé miesto by mu možno až tak neprekážalo. Viac ho mrzeli zranenia, ktoré utrpel len niekoľko dní pred štartom jedného z jeho vrcholov sezóny.

26.06.2023 10:36
Sagan Bittner Foto:
Doudieraný Peter Sagan kričí na Pavla Bittnera v cieli M-SR/ČR v Tlmačoch.
debata (27)

Oškretý, krvavý, doudieraný – taký bol Peter Sagan v cieli včerajšieho národného šampionátu v Tlmačoch.

Po kontakte s českým pretekárom Pavlom Bittnerom v záverečnom špurte a tvrdom páde takmer presne na cieľovej čiare skončil na zemi a v pretekoch obsadil druhé miesto za víťazným Matúšom Štočekom.

Frustrácia 8-násobného slovenského šampióna bola evidentná. Po páde sa postavil a plný adrenalínu si to zamieril rovno k na zemi ležiacemu Bittnerovi.

„Čo si tu chceš dokazovať?!“ kričal na neho Sagan. Dvadsaťročný Čech, s tvárou skrivenou od bolesti, reagoval: „Ja som išiel rovno!“

Video
Nahnevaný Peter Sagan v cieli M-SR/ČR v Tlmačoch.

Jeho slová napokon potvrdzujú aj televízne zábery. Bittner špurtoval priamo a doplatil na to, že sa na neho sprava natlačil Sagan, na ktorého sa zase tlačil Štoček.

„Určite to nebola moja vina. Špurtoval som rovno, presne vo svojej pozícii. Nevybočil som zo svojej lajny,“ potvrdil nám Bittner v cieli.

Incident si všimli aj zahraničí.

Benji Naesen je populárny cyklistický insajder z Belgicka. Len na twitteri ho sleduje 50-tisíc ľudí, čo je v rámci cyklokomunity veľmi slušné číslo.

Naesen pripustil, že Štoček nešprintoval úplne priamo, ale z jeho strany malo ísť o čistý dojazd.

„Kričať na 20-ročné decko, tak sa šampióni nesprávajú,“ znela jedna z reakcií pod článkom. „Stopercentná vina Sagana. Začal špurtovať neskoro, nechal sa zavrieť,“ napísal iný fanúšik, na čo zareagoval Naesen:

"Dá sa polemizovať, či Štoček nenarušil Saganovu líniu, čím by ho natlačil do Bittnera, ale nie je to evidentné.

V každom prípade, Sagan sa správal ako somár – a nie je to prvýkrát. Kričal na dobitého kolegu na zemi, ktorý za nič nemohol a jeho pád nespôsobil."

Po tom, čo si prebral striebornú medailu, Sagan zmenil rétoriku a naznačil, že za pád môže Štoček.

28. majstrovstvá SR - Peter Sagan Čítajte viac Sagan po drsnom páde zúril a ihneď šiel za Bittnerom. Čech prezradil, čo medzi nimi odznelo

„Matúš Štoček začal špurtoval popri bariére a potom to zavrel do stredu cesty. Potreboval by som vidieť video,“ povedal Sagan, ktorý od soboty štartuje na Tour de France.

Ak by prišiel o svoju poslednú Tour v kariére kvôli zraneniam z Tlmáč, rovnalo by sa to malej katastrofe. Nielen pre neho, ale aj pre tím či sponzorov.

„Držíme palce, šampión. Nech sa včas zotavíš,“ znel odkaz pre Slováka na záver diskusie.

Tour de France 2023 štartuje v sobotu v baskickom Bilbau.

Krvavá rozlúčka Sagana s majstrovstvami Slovenska Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Pred začiatkom spoločných majstrovstiev...
27 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Matúš Štoček