Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Malajzii sa obávajú, že preteky opäť spláchne dážď

Dva razy suverénne ovládol kvalifikáciu, dva razy suverénne viedol, až kým ho nezradila technika. Sebastian Vettel mohol mať po úvodných dvoch podujatiach MS automobiloch F1 na konte plný počet 50 bodov. Po pretekoch v Bahrajne a Austrálii ich však má jazdec Red Bullu len dvanásť za jedno štvrté miesto a prischla mu nálepka smoliara začiatku sezóny.

03.04.2010 07:15
Malajzia dážď Foto: ,
Dážď v Malajzii - v boxoch sa ukryť dá, na trati nie.
debata

Pred nedeľňajšou Veľkou cenou Malajzie, tretím dielom šampionátu, je však optimista. Aspoň pokiaľ ide o spoľahlivosť svojho monopostu. „Máme rýchle auto a preteky som nedokončil vždy z iného dôvodu. Čo sa stalo v Bahrajne a Melbourne, to je minulosť, nejde to zmeniť. Vieme, čo problémy spôsobilo, a preto obavy pre tento víkend nemám,“ uviedol 22-ročný Nemec pre portál autosport.com.

Piatkové úvodné tréningy na okruhu v Sepangu však naznačili, že rakúsky tím až taký suverénny zrejme nebude. „Nie som na sto percent spokojný. Potrebujeme byť o niečo rýchlejší,“ priznal Vettel. „Najmä McLaren a Mercedes vyzerajú byť rýchle a podobne je na tom aj Ferrari. Ešte uvidíme,“ dodal.

Piatok patril Hamiltonovi z McLarenu (vyhral oba tréningy), hoci jeho tímový kolega a víťaz spred týždňa Jenson Button poznamenal, že trať v Malajzii im príliš nesedí. „Som však presvedčený, že budeme bojovať o čelné pozície, alebo prinajmenšom budeme v ich dosahu,“ doplnil obhajca titulu.

Darilo sa Michaelovi Schumacherovi (štvrtý a piaty), 41-ročný veterán začína prvý raz v sezóne myslieť na stupne víťazov. „Som si istý, že tu niečo dokážeme. Aj keď v tunajšej horúčave môžeme mať viac problémov,“ poznamenal Nemec na stránke tímu Mercedes.

Viac ako horúceho počasia a vysokej vlhkosti vzduchu sa organizátori obávajú výdatného dažďa. Pre tropický lejak museli preteky predčasne ukončiť už vlani (odjazdilo sa len 31 z 56 naplá­novaných kôl) a rovnaký scenár sa očakáva aj v nedeľu. A to aj napriek tomu, že štart posunuli o hodinu skôr na 16.00 (10.00 SELČ). Práve v tomto čase sa už od utorka každý deň preženie nad okruhom tropická búrka a meteorológovia predpovedajú rovnaké počasie aj na kvalifikáciu i preteky.

debata chyba