Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková a Kližan podvečer zabojujú o osemfinále na US Open

Dvojica slovenských tenistov má veľkú šancu zahrať si aj v druhom týždni na US Open v New Yorku. Dominika Cibulková a Martin Kližan budú v sobotu bojovať o postup do osemfinále dvojhry na tomto záverečnom grandslamovom turnaji roka.

01.09.2012 09:00
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková
debata

Cibulková nastúpi už krátko po 17.00 h na Louis Armstrong Stadium proti Talianke Roberte Vinciovej. Ide o súboj štrnástej s devätnástou hráčkou rebríčka a obe sa dobre poznajú. Z piatich vzájomných zápasov vyhrala 29-ročná Talianka tri, zatiaľ naposledy uspela tento rok na antuke v Madride.

„Vinciová mala ťažký zápas proti Švedovovej, ale čakala som, že z tej dvojice postúpi práve ona. Nie je už najmladšia, ale teraz má dobré obdobie. Vyhrala turnaj v Dallase, verí si. Je skúsená, snaží sa rozbiť súperky slajzovanými údermi. Podanie má nenápadné, veľmi dobre umiestnené, takže musím sa dobre pripraviť. Šancu mám len vtedy, keď budem hrať veľmi dobre,“ skonštatovala Cibulkovú k svojej tretej súperke na US Open.

Martin Kližan v okamihu maximálnej koncentrácie. Foto: Reuters
Martin Kližan Martin Kližan v okamihu maximálnej koncentrácie.

Martin Kližan bude hrať s Francúzom Jérémym Chardym na dvorci číslo 11 približne po 18.30 h SELČ. Kližan, ktorý senzačne vyradil Francúza Tsongu, si zahrá v 3. kole na grandslamovom turnaji prvý raz. Chardyho pozná. Okrem toho, že v New Yorku si zahrali spolu štvorhru, nastúpili proti sebe už dvakrát. Pred piatimi rokmi na chellengeri v Košiciach uspel Chardy, ale tento rok v Bordeaux Kližan. V oboch prípadoch sa hralo na antuke.

„Je to nepríjemný hráč. Chardy výborne podáva, na amerických tvrdých povrchoch dokázal už poraziť Murraya, Tsongu aj Roddicka. Je aj nasadený, takže určite niečo vie. Ale lepšie hrať s ním ako proti Djokovičovi alebo Federerovi,“ vravel Kližan o svojom súperovi v 3. kole. Slovákovi patrila pred US Open 52. priečka v rebríčku, Francúz bol o 20 miest vyššie. Obaja by mali byť po skončení turnaja najvyššie v kariére.

„Tento rok ma Martin zdolal na challengeri v Bordeaux, mám mu čo vracať,“ cituje národná verzia Eurosportu 25-ročného Chardyho. Francúzsky tenista si pochvaľuje spoluprácu so známym koučom Patrickom Mouratoglouom: „V mojom hernom repertoári je viac možností a riešení. Cítim sa lepšie ako v minulosti, z čoho vyplýva väčší pokoj – mení to všetko.“

Sobotňajší program Slovákov v New Yorku:

Dvojhra mužov – 3. kolo:
Martin Kližan (SR) – Jérémy Chardy (Fr.-32) / druhý zápas na dvorci č. 11 (začiatok približne po 18.30 h SELČ)
Dvojhra žien – 3. kolo:
Dominika Cibulková (SR-13) – Roberta Vinciová (Tal.-20) / prvý zápas na dvorci Louis Armstrong Stadium (začiatok o 17.00 h SELČ)
Štvorhra mužov – 2. kolo:
František Čermák, Michal Mertiňák (ČR/SR) – Steve Johnson, Jack Sock (USA) / štvrtý zápas na dvorci č. 17 (začiatok približne po 23.00 h SELČ)
Miešaná štvorhra – 1. kolo:
Daniela Hantuchová, Robert Lindstedt (SR/Švéd.) – Klaudia Jansová-Ignaciková, Mariusz Fyrstenberg (Poľ.-8) / tretí zápas na dvorci č. 8 (začiatok približne po 22.00 h SELČ)

Martin Kližan v okamihu maximálnej koncentrácie.
debata chyba