Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadna eufória, ale panika. Tréner majstrov sveta odhalil temnú stránku úspechu: Zamkol som sa na záchode

Najväčší úspech svojej trénerskej kariéry dosiahol, keď v roku 2014 priviedol Nemecko k titulu majstrov sveta. Vtedajší tréner "nationalelf" Joachim Löw teraz priznal, že namiesto toho, aby bol naplnený šťastím, musel sa vyrovnávať s panickým záchvatom.

08.05.2024 15:24
Joachim Löw Foto:
Joachim Löw je posledným trénerom, ktorý priviedol Nemecko k veľkému úspechu na medzinárodnej scéne.
debata

Po úspechu Beckenbauerovho tímu v roku 1990 čakala nemecká futbalová reprezentácia dlhých 24 rokov na ďalší úspech na majstrovstvách sve­ta.

K získaniu štvrtého titulu pritom boli Nemci veľmi blízko v roku 2002 (finálová prehra s Brazíliou) a v rokoch 2006 a 2010 vybojova­li bronz.

V roku 2014 však už nemeckých futbalistov nedokázalo nič zastaviť. Ani Portugalci s Cristianom Ronaldom (výhra 4:0 v základnej skupine), ani domáca Brazília v semifinále a Argentína s Lionelom Messim vo finále.

Vladimír Weiss st. Čítajte viac Odíde tréner Weiss zo Slovana? Mal rokovať o lukratívnej ponuke. Kmotrík zareagoval

V ňom rozhodol v 113. minúte predĺženia jediný gól, ktorý strelil Mario Götze. A veľké oslavy mohli začať. No nie pre trénera Löwa. Reprezentačný tréner totiž začal spracovať najväčší úspech kariéry dosť svojsky.

„Ťažko opísať ten pocit… Chcel som byť sám, tak som sa zamkol na záchode, lebo šatňa bola plná ľudí. Chcel som mať pocit, že toto sa naozaj stalo a nesnívam,“ povedal Löw portálu ARD v podcaste Sme majstri sveta.

„Hľadal som samotu, ale v tých chvíľach to nebolo ľahké. Vôbec som nebol v povznesenom stave, ako si mnohí myslia po víťazstve na MS. No u mňa to tak nebolo,“ priznal tréner, ktorý po finále odišiel na dovolenku na Sardíniu. No ani na malebnom talianskom ostrove sa eufória nedostavila.

Paríž St. Germain Čítajte viac Dve miliardy fuč a ušatá trofej v nedohľadne. Paríž St. Germain s nelichotivým rekordom Ligy majstrov

„Počas nocí som sa pravidelne budil, v hlave mi behali udalosti z majstrovstiev sveta. Zle som spal, čo sa potom podpísalo aj na celej dovolenka. Po čase to bolo ťažké znášať,“ uviedol Löw.

V titule to išlo s Nemeckom pod jeho vedením dolu vodou. Tím Nationalelf v roku 2018 v Rusku ani nepostúpil zo skupinu. Lavičku národného tímu napokon opustil po tom, čo jeho výber zdolalo Anglicko hladko 2:0 v osemfinále majstrovstiev Európy 2021.

Jedenástka hviezd, ktoré na Euro 2024 neuvidíme Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Európsky šampionát 2024 je za dverami, mnoho...
debata chyba
Viac na túto tému: #Joachim Löw #MS vo futbale 2014 #nemecká futbalová reprezentácia