Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po jeho predchodcovi vyšetrujú aj súčasného šéfa svetového biatlonu. Dahlin tvrdí, že je šokovaný

Medzinárodná biatlonová únia (IBU) potvrdila vyšetrovanie voči jeho prezidentovi Olle Dahlinovi. Strešný orgán uviedol, že má informácie o vyšetrovaní šesťdesiatdeväťročného Švéda rakúskymi úradmi, ale nechce komentovať podrobnosti.

23.02.2024 13:18
498354236 Foto:
Olle Dahlin gratuluje strieborným medailistom zo zmiešanej štafety.
debata

Dahlinov predchodca Anders Besseberg zároveň čaká na verdikt v údajnom korupčnom procese v Nórsku.

"V tejto fáze som nedostal žiadne oficiálne oznámenie o vyšetrovaní, ale som si vedomý politicky motivovaných špekulácií a narážok.

Som úplne šokovaný týmito obvineniami, ktoré sú úplne nepodložené a všetky ich čo najdôraznejšie odmietam. Nebudem váhať a podniknem všetky právne kroky potrebné na ochranu svojho dobrého mena a povesti.

158118317 Čítajte viac Peniaze určené na šport míňal na prostitútky a autá. Bývalý šéf biatlonu je jednou nohou za mrežami

Aj keď popieram, že by som sa dopustil akéhokoľvek protiprávneho konania, zaručujem úplnú spoluprácu a som presvedčený, že vyšetrovaním sa zistí, že sa nemusím zodpovedať," uviedol Dahlin vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AP.

Švédsky funkcionár sa k podrobnostiam vyšetrovania nevyjadril, ale obhajoval postup IBU pri marketingových opatreniach.

„Proces predchádzajúcej marketingovej zmluvy IBU bol realizovaný v plnom súlade s Kódexom integrity IBU a bola vykonaná náležitá kontrola, aby sa zabezpečilo, že bol vhodný a v súlade s normami.“

Anders Besseberg Čítajte viac Hodinky aj prostitútky. Exšéfa biatlonu z Nórska obvinili z brania úplatkov

Dahlin sa ujal funkcie prezidenta IBU v roku 2018, keď Besseberg odstúpil po tom, ako rakúska polícia vykonala raziu v kanceláriách IBU v rámci vyšetrovania viacerých krajín v súvislosti s obvineniami z korupcie spojenej s ruskými dopingovými prípadmi.

Mal sa jej dopustiť v rokoch 2009 až 2018, keď pôsobil vo funkcii šéfa únie. Besseberga súdili v jeho rodnom Nórsku a verdikt sa očakáva 12. apríla.

Prokuratúra pre neho v prípade uznania viny žiadala trest odňatia slobody na tri roky a sedem mesiacov.

Česká biatlonová kráska Gabriela Soukalová Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová patrí aj...
debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #biatlon #IBU #Anders Besseberg #Olle Dahlin