Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruskí lyžiari podporili Putina, na štarte tradičných pretekov sa sformovali v tvare písmena Z. Nechutné a šialené, reagujú švédske hviezdy

Známe sú zábery symbolu v tvare písmena Z na hokejových štadiónoch tímov KHL, ktorá slúži Vladimirovi Putinovi ako nástroj propagandy. V čase predvolebnej kampane využíva ruský prezident na propagáciu "špeciálnej vojenskej operácie" aj iné športy.

21.02.2024 22:52
rusko pismeno z Foto:
Ruskí lyžiari sa pred štartom pretekov postavili do zástupu, aby vytvorili písmeno Z.
debata (69)

Jedny z najstarších lyžiarskych pretekov na predmestí Moskvy sa tentoraz nezaobišli bez netradičného štartu.

Okolo desaťtisíc pretekárov sa postavilo do zástupu, ktorým vytvorili písmeno Z. Počas ich čakania na štart znel z reproduktorov pozdrav od Putina.

Nikto na požiadavku organizátorov nenamietal.

845748174 Čítajte viac Do debaty o hráčoch z KHL sa zapojili aj Fico a Korčok. Hlas Kremľa, reagujú v zahraničí na slovenského premiéra

Fotografia zo štartu kolovala na sociálnych sieťach, kde si ju všimol aj ukrajinský námestník ministerstva vnútra Anton Geraščenko.

Fotku prirovnal k nacistickej propagande.

„Je to skutočné? Je to absolútne šialené. Asi nemali inú možnosť, než sa takýmto spôsobom pretekov zúčastniť,“ reaguje majsterka sveta v behu na lyžiach Maja Dahlqvistová.

Za pravdu jej dala kolegyňa Frida Karlssonová, ktorá zábery označila za desivé.

„Chcela by som oddeliť šport od politiky, ale toto je hrozné. Je vidieť, ako ruská propaganda využíva šport pre svoje účely,“ konštatuje Karlssonová.

tabak, šatan Čítajte viac Pán Šatan, konajte! Ak môže hrať Ovečkin v NHL, Slováci z KHL môžu ísť na MS. Romana Tabak posiela ďalší odkaz

Od kedy Rusi zaútočili na Ukrajinu majú ruskí a bieloruskí bežci na lyžiach (vrátane ďalších športov) zákaz súťažiť na medzinárodnej úrovni.

Známy švédsky bežec na lyžiach Jens Burman to víta.

„Aj táto fotka je dôkazom toho, že by nemali mať povolené vrátiť sa na medzinárodnú úroveň. Je to nechutné,“ mieni Švéd.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
69 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #lyžovanie #vojna na Ukrajine