Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mala som priviezť 100 Nórov. Nervózne lyžiarky kritizujú svah v švajčiarskej Crans Montane

Problémy vo švajčiarskom stredisku Crans Montana, kde sa od piatka do nedele uskutočnia tri rýchlostné disciplíny v rámci ženského Svetového pohára v alpskom lyžovaní.

14.02.2024 18:10
Organizátor Crans Montana Foto:
Organizátor v Crans Montane solil trať ešte aj počas tréningu žien.
debata

Po prvom stredajšom zjazdovom tréningu v jarných podmienkach boli najlepšie svetové lyžiarky nervózne a ostro kritizovali stav zjazdovky. Najmä Jasmine Fluryová nachádzala štipľavé slová.

„Najnižšia položená časť trate nie je hodná Svetového pohára,“ citoval Blick majsterku sveta v zjazde z minulého roka Fluryovú. Švajčiarka po svojej tréningovej jazde opísala podmienky.

017. Vlhová Shiffrinová Čítajte viac Šampiónka už chodí o barlách. Usmiatej Vlhovej pomáha slnko i čerstvý horský vzduch

„Nemáte žiadnu priľnavosť, skĺznete – necítite sa dobre.“ Problémy spôsoboval viacerým lyžiarkam aj cieľový skok. „Skončíte po ňom v mäkkom snehu. Každý rok je to rovnaké. Nechápem, prečo je tento skok vôbec potrebný. Je to zbytočné,“ skonštatovala Fluryová.

Nešťastná bola aj Nórka Kajsa Vickhoff Lieová. „Nie sú to tu najlepší správcovia trate. Na túto prácu sme mali priviezť 100 Nórov – potom by to bolo perfektné,“ dráždila lyžiarka organizátorov. „Pozrite, teraz solia. Počas tréningu. Už je neskoro.“

Rakúšanka Stephanie Venirová sa vyjadrila k podmienkam stručne a jasne: „Je to ťažké, mäkké. Klasická Crans Montana.“

845648507 Čítajte viac Švédi už majú plné zuby nadvlády Nórov: Pripadá mi ako trest stáť pri nich počas ceremoniálu

Manažér zjazdovky Patrice Moriso sa snažil pochopiť nespokojnosť lyžiarok. „Akceptujem námietky. Ale ide len o to, že soľ nevydrží večne,“ povedal jeden z hlavných organizátorov.

Po stredajšom tréningu sa začalo uvažovať o zrušení toho štvrtkového, čo by rozhodne svahu v Crans Montane prospelo.

Najpopulárnejšie lyžiarky vo Svetovom pohári Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček najlepších lyžiarok...
debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie