Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampiónka už chodí o barlách. Usmiatej Vlhovej pomáha slnko i čerstvý horský vzduch

Petra Vlhová sa zotavuje z operačného zákroku zraneného pravého kolena. Lyžiarska hviezda zatiaľ neplánuje návrat na Slovensko, zostáva vo Švajčiarsku.

13.02.2024 20:51
017. Vlhová Shiffrinová Foto:
Petra Vlhová.
debata

V Sione sa pred dvoma týždňami podrobila chirurgickému zákroku, ktorý vykonal vyhľadávaný odborník Olivier Siegrist.

"Cítim sa dobre. Samozrejme, nie je to jednoduché, bolesti ešte sú, ale pomaly odchádzajú. Každým dňom je to postupne lepšie a lepšie,“ uviedla 28-ročná Liptáčka krátko po operácii a dodala:

„Najväčšou výzvou bude postaviť sa na lyže. Teraz to však beriem deň za dňom, aj preto, že každý deň je iný. Niektorý ľahší, iný ťažší. Naozaj je to hore-dole. Budem sa snažiť brať to postupne a aj malé kroky ma budú tešiť.“

V utorok potešila fanúšikov fotografiou na sociálnej sieti, na ktorej si užíva slnko a čerstvý horský vzduch. Pri chôdzi jej pomáhajú barle.

Vlhová sa zranila počas obrovského slalomu v Jasnej, kde spadla v hornej časti trate a doplatila na to zranením kolena. Poškodenie väzív bolo natoľko vážne, že musela predčasne ukončiť sezónu.

Dovtedy stihla v seriáli Svetového pohára získať 802 bodov, za čo jej stále patrí v priebežnej klasifikácii 4. miesto.

Keďže aktuálne je zranená aj jej dlhoročná rivalka Mikaela Shiffrinová, výpadok dvoch najväčších hviezd ženského lyžovania využili súperky.

Vlhovú predstihla Talianka Federica Brignoneová, ktorá má aktuálne na konte 928 bodov. Vedúcu Shiffrinovú zase preskočila Lara Gutová-Behramiová.

x001 Jasná Čítajte viac Obrovská šanca pre Gutovú. Shiffrinová naznačila zásadné rozhodnutie, časť fanúšikov neveriacky krúti hlavami

Skúsená Švajčiarka využila výbornú aktuálnu formu a aktuálne vedie klasifikáciu SP o päť bodov pred Shiffrinovou.

Gutová-Behramiová môže navýšiť svoj náskok počas blížiaceho sa víkendu na domácej pôde v Crans Montane, kde sa pôjdu dva zjazdy a super G.

Shiffrinová bude vo Švajčiarsku chýbať a otázna je aj jej účasť v ďalších pretekoch. Po Crans Montane sa najlepšie lyžiarky zídu v talianskom stredisku Val di Fassa, kde sú na programe dva superobrovské slalomy (24. – 25. februára).

Rivalita Vlhová vs. Shiffrinová: Zaujímavé fakty Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Kedy vybojovali prvé pódium, prvé víťazstvo?...
debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #operácia #Petra Vlhová #rekonvalescencia