Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švajčiarsky suverén nadelil konkurencii vyše sekundu. Odermatt je stopercentný

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt vyhral aj tretí obrovský slalom prebiehajúcej sezóny Svetového pohára. V talianskej Alta Badii si suverénnym spôsobom zopakoval triumf z nedele.

18.12.2023 14:50
Marco Odermatt Foto:
Marco Odermatt zvíťazili aj v treťom obrovskom slalome novej sezóny Svetového pohára.
debata (1)

Odermatt si upevnil post lídra celkovej klasifikácie seriálu i poradia v disciplíne. Druhému v poradí Marcovi Schwarzovi z Rakúska nadelil 1,05 sekundy, tretí skončil rovnako ako deň predtým Slovinec Žan Kranjec (+1,22).

Odermatt si už v prvom kole počínal suverénne, keď so štartovým číslom jedna po rytmickej jazde s minimom chýb stanovil čas, ku ktorému sa jeho konkurenti nedokázali dostatočne priblížiť. Pred Chorvátom Filipom Zubčičom viedol výrazne o 87 stotín a v druhom kole svoj náskok na čele ešte navýšil.

Obhajca veľkého i malého glóbusu tak potvrdil úlohu topfavorita a dosiahol svoje 27. víťazstvo v SP v kariére a sedemnáste v obrovskom slalome. Zubčič klesol po druhom kole tesne mimo pódia na štvrtú pozíciu.

Andreas Žampa Čítajte viac Andreas Žampa naložil po obráku sám sebe. Do kamery si neodpustil vulgarizmus

Slovenskí lyžiari Adam a Andreas Žampovci sa ani v pondelok do druhého kola nedostali. Andreas Žampa so štartovým číslom 44 urobil v prvom chybu hneď v tretej bránke a už vo vrchnej časti trate nabral výraznú stratu.

Napriek zrýchleniu to nedokázal úplne napraviť ani v spodnej pasáži a už po dojazde do cieľa figuroval tesne za postupovou tridsiatkou. Napokon obsadil 40. miesto so stratou 5,26 s na Odermatta. Na postup mu chýbalo 62 stotín. Jeho brat Adam so 48-kou prvé kolo nedokončil, keď sa nedostal ani na prvý medzičas, dostal sa do záklonu a vypadol.

Letná dovolenka zjazdových lyžiarok Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Uplynulú sezónu už zahodili za hlavu a chystajú...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Alta Badia #Marco Odermatt