Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Andreas Žampa naložil po obráku sám sebe. Do kamery si neodpustil vulgarizmus

Slovenský lyžiar Andreas Žampa, ktorý štartoval v pondelkovom obrovskom slalome Svetového pohára s číslom 44, nepostúpil v Alta Badii do 2. kola. Po pretekoch sa nevyhol vulgarizmu.

18.12.2023 13:48
Andreas Žampa Foto: ,
Andreas Žampa na trati prvého kola obrovského slalomu v Alta Badii.
debata (4)

Mladší z bratov Žampovcov urobil chybu hneď v tretej bránke vo vrchnej časti trate a nabral výraznú stratu. Napriek zrýchleniu v druhej polovici už nedokázal manko dohnať a po dojazde do cieľa figuroval tesne za postupovou tridsiatkou.

Napokon obsadil 40. miesto so stratou 5,26 s na víťaza 1. kola, Švajčiara Marca Odermatta. Na postup do druhého kola mu chýbalo 62 stotín. Jeho brat Adam prvé kolo nedokončil.

Sturla Holm Laegreid Čítajte viac Hviezdny biatlonista prišiel o preteky. V hoteli vystrelil zo zbrane, musel ísť na políciu

„V hornej časti trate som sa neskutočne trápil. Musel som balansovať, v bránach som bol neskoro. Na strmej časti som sa upokojil. Nešiel som do toho stopercentne, snažil som sa udržať si líniu,“ uviedol pre JOJ Šport Žampa.

V ďalších vetách bol frustrovaný zo svojho výsledku natoľko, že mu z úst v priamom prenose vykĺzol vulgarizmus. „Včera bola dobrá horná časť trate, dnes dolná. Z tej dolnej časti som rád, ale celkovo je to mimo tridsiatky a to je potom na hovno,“ skonštatoval Žampa. Pozrite si jeho jazdu aj následný rozhovor:

Mladší z bratov Žampovcov sa posťažoval aj na rôznu kvalitu snehu na svahu. „Aj som si skúšal lyže na prehliadke, tam to bolo fajn, ale svah bol ešte hladký. S vysokým číslom je to iné. Keby mal každý druhú šancu, tak ide úplne inak,“ dodal.

Spolu s bratom sa im nepodarilo postúpiť do druhého kola ani v treťom obrovskom slalome novej sezóny Svetového pohára. Ďalšiu príležitosť budú mať až v roku 2004, keď sa pôjde obrovský slalom vo švajčiarskom Adelboldene (6. januára).

Letná dovolenka zjazdových lyžiarok Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Uplynulú sezónu už zahodili za hlavu a chystajú...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Andreas Žampa #svetový pohár #alpské lyžovanie