Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vie, čo ju čaká, bolesť a slzy. Súperka Vlhovej popísala zranenie, ktoré ju pripravilo o zvyšok sezóny

Špecialistka na slalom a obrovský slalom Maria Therese Tvibergová má po sezóne.

06.12.2023 21:51
585605958 Foto:
Maria Therese Tviberg počas pretekov v Beaver Creek.
debata

Nórska lyžiarka utrpela vážne zranenie kolena počas obrovského slalomu, ktorý sa konal 25. novembra v americkom Killingtone, a musela podstúpiť operáciu.

Nórka mala byť túto zimu jednou z hlavných súperiek Petry Vlhovej, no v tejto sezóne ju už na kopci neuvidíme.

Dvadsaťdeväťročná Maria Therese už absolvovala vyšetrenia, takže vie, ako na tom jej koleno je. Lekári pre ňu nemali dobré správy.

Maria Therese Tvibergová Čítajte viac Obrovská smola súperky Vlhovej. Majsterka sveta si zranila koleno, ukončila sezónu

Má zlomenú kosť v kolene a ďalšiu v predkolení. Ďalším následkami nešťastného pádu sú roztrhnutý meniskus a mnohé veľké pomliaždeniny.

Lyžiarku čaká operácia predného krížneho väzu, ktorá by mala napomôcť stabilizovaniu kolena a plnému zotaveniu menisku. Nórka dobre vie, že ju nečakajú príjemné chvíle.

„Viem, čo bude nasledovať. Bude to vyžadovať silu vôle, bolesť a slzy,“ informovala na sociálnej sieti a dodala, že niečím podobným si už prešla v minulosti.

Na Tvibergovú sa totiž zranenia lepia počas celej kariéry. V roku 2017 si počas tréningu v Lake Louise natrhla predný krížny väz.

Keď sa zotavila, rýchlostné disciplíny vymenila za technickejšie, teda slalom a obrovský slalom. Napriek tomu si v januári 2021 vážne poranila členok.

Medzi najväčšie úspechy nórskej lyžiarky patrí tohtoročný titul majsterky sveta v paralelnom slalome či bronzová medaila zo zimnej olympiády v Pekingu, ktorú si vyjazdila v tímových pretekoch.

Vzrušujúci duel Vlhová - Shiffrinová v Killingtone Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová vstúpila do slalomu ako šiesta v...
debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #lyžovanie #Vlhová #Maria Therese Tvibergová