Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pini ma nezaujíma, reagovala vytočená Gutová. Vlhová mala obrovskú zlosť, v televízii ju museli vypípať

S druhým miestom by bola za iných okolností spokojná. Lenže podmienky, v ktorých musela bojovať ona i jej súperky, ju poriadne rozhnevali.

04.12.2023 13:27
826393616 Foto:
Petra Vlhová.
debata (41)

Aj Lara Gutová-Behramiová vyjadrila veľkú nespokojnosť s rozhodnutím organizátorov, ktorí mali na starosť nedeľný obrovský slalom Svetového pohára v kanadskom stredisku Mont Tremblant.

Druhé kolo štvrtého „obráku“ rozbiehajúcej sa sezóny sa išlo za podmienok, ktoré viaceré pretekárky vrátane Petry Vlhovej označili za nebezpečné. Fúkal nepríjemný vietor, sneženie a hmla sťažovali viditeľnosť.

„Absurdné rozhodnutie. Bolo veľmi nebezpečné súťažiť v takých podmienkach. V polovici trate som ani nevidela na nasledujúce bránky. Dostala som sa do stavu, keď som uvažovala nad tým, že zastavím v strede kopca a ani neprídem do cieľa,“ hnevala sa 32-ročná Švajčiarka.

Ešte ďalej zašla v kritike Petra Vlhová, ktorú museli pri jej nahnevanej reakcii dokonca vypípať.

826242558 Čítajte viac Vlhová s Gutovou kritizujú organizátorov. Preteky musel povoliť len blázon, bol to zlý vtip

"Som nas… Zahrávajú sa s našimi emóciami. V takomto počasí by nemali púšťať pretekárky, nie je to fair play. Absolútne nič som nevidela.

Neviem, čo k tomu povedať. Lomcujú vo mne negatívne emócie. Nechcem povedať niečo, čo by som oľutovala.

Nezvyknem sa sťažovať, ale nebolo to férové. Na druhej strane gratulujem Brignoneovej, Gutovej aj Shiffrinovej. Ideme ďalej," povedala Vlhová pre TV JOJ.

Rýchlejšia ako majsterka sveta v obrovskom slalome z MS 2021 Gutová-Behramiová bola napokon len Talianka Federica Brignoneová, ktorá predviedla jazdu na hranici maximálneho rizika a v Kanade sa tešila z víťazného double (vyhrala aj v sobotu).

Gutová-Behramiová bola v nedeľu druhá, ale radosť jej pokazili podmienky na trati. „Úprimne, nemám z toho celého radosť. Pre všetky dievčatá to bolo veľmi nebezpečné,“ pokračovala.

Konflikt s Pinim

Po prvom kole figurovala na treťom mieste. Švajčiarski novinári sa jej v cieli pýtali, či jej k tomu pomohlo aj to, že trať 1. kola staval jej bývalý kouč Mauro Pini, ktorý aktuálne vedie Petru Vlhovú.

„Mauro ma vôbec nezaujíma,“ stroho reagovala, citoval ju portál SkiActu.ch.

Odmeraný vzťah s jej bývalým koučom má dávnu minulosť. Pini spolupracoval s Gutovou-Behramiovou na začiatku jej kariéry.

Mauro Pini, súčasný tréner Petry Vlhovej,... Foto: TASR, Martin Baumann
16. Vlhová Mauro Pini, súčasný tréner Petry Vlhovej, viedol v minulosti aj Laru Gutovú-Behramiovú.

Šikovná univerzálka aj jeho zásluhou zaznamenala prvé medzinárodné úspechy vrátane dvoch strieborných medailí na MS 2009 vo Val d'Isère.

Ich spolupráca sa skončila v roku 2011 aj preto, že vtedy len 19-ročná lyžiarka verejne kritizovala jeho metódy v médiách.

Vychádzajúcej hviezde sa nepáčilo, že Pini prijal v rámci národného tímu Švajčiarska širšie kompetencie a začal sa venovať aj mužom.

Vedenie Švajčiarskej lyžiarskej federácie ju vtedy za kritické slová potrestalo dištancom na dvoje pretekov.

Líderka disciplíny

Po emocionálne vypätom víkende v Kanade sa už tešila domov. S bývalým futbalistom Valonom Behramim vychovávajú dve dcérky. „Už sa za nimi veľmi teším, chýbali mi,“ vyjadrila sa.

Zostala líderkou disicplíny, keď po triumfoch v Söldene a Killingtone pridala v Mont Tremblant piate a druhé miesto.

Aktuálne má na konte 325 bodov. Nasledujú Brignoneová (320 bodov), americká superstar Mikaela Shiffrinová (220) a Vlhová (211). Top päťku obrovského slalomu priebežne uzatvára Švédka Sara Hectorová (172 bodov).

Program pre Gutovú-Behramiovú pokračuje už v stredu, keď je v St. Moritzi na programe prvý tréning pred víkendovým zjazdom.

Na St. Moritz má špeciálne spomienky. Práve tam vybojovala prvé pódiové umiestnenie v kariére (február 2008), ako aj prvý triumf v SP (december 2008) a bronz z MS (február 2017).

„Vždy je špeciálne súťažiť doma. Verím, že sa na nás usmeje slniečko,“ zaželala si pred dnešným odletom do Európy.

Krásna švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Bola veľkým talentom, zranenia a popularita ju...
41 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Lara Gutová-Behramiová #Mauro Pini