Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Američania sa chvastajú: Európa, si pozadu! Blafovala Shiffrinová? Taktika jej jednoznačne vyšla

Ďalšie preteky, ďalšie víťazstvo, magická stovka vo výhľade. Ak si udrží formu, môže ju pokoriť už v tejto sezóne.

27.11.2023 09:52
shiffrin Foto:
Mikaela Shiffrinová oslavuje výhru v nedeľňajšom slalome v Killingtone.
debata (8)

Mikaela Shiffrinová ovládla včerajší slalom Svetového pohára na domácej pôde v Killingtone vo veľkom štýle.

Odrazila nápor Petry Vlhovej, ktorá v 2. kole predviedla parádnu jazdu a rivalku dostala pod veľký tlak. Lenže Američanka ukázala nervy zo železa i skvelú techniku a víťazstvo si udržala.

Bol to pre ňu jubilejný 90. triumf v kolotoči SP, čím opäť vylepšila absolútne maximum naprieč ženskými a mužskými pretekármi.

Za výhru v slalome a tretie miesto v obrovskom slalome získala ďalšiu porciu bodov a po víkende vedie priebežnú klasifikáciu seriálu s 350 bodmi. Druhá Vlhová má na konte o 84 bodov menej.

Americká superstar dokázala uspieť aj napriek tomu, že pred víkendom nebola v ideálnom rozpoložení. Podľa vlastných slov stále cítila narazené koleno, zranenie si spôsobila na tréningu pre predchádzajúcim podujatím SP vo fínskom Levi.

07. Petra Vlhová Čítajte viac Výkrik radosti Vlhovej, nadchla aj domácich Američanov. Kráľovná svahov odpovedala

„Ak mám byť totálne úprimná, nie som si istá, či moje lyžovanie má aktuálne takú fazónu, aby som vyhrala,“ vravel v piatok pred médiami.

Hoci ju niektorí priaznivci na sociálnych sieťach obvinili z blafovania, triezvo uvažujúci fanúšik lyžovania vie, že to nie je Shiffrinovej štýl.

Ako priznala po úspešnom víkende, veľkú energiu jej dodali diváci. Stredisko Killington navštívilo počas víkendu cez 20-tisíc fanúšikov lyžovania, z čoho boli unesené aj domáce legendy.

„Úžasná návšteva, prišlo viac ľudí ako na preteky v Európe,“ vravela v prenose televízie NBC expertka Picabo Streetová, bývalá lyžiarka a bronzová olympijská medailistka z Nagana 1998.

Americkí fanúšikovia na víkendovom podujatí... Foto: Profimedia
USA fans Killington Americkí fanúšikovia na víkendovom podujatí Svetového pohára v Killingtone.

Pravda je, že Killington sa na podujatie pripravil veľmi dobre. Organizátori potvrdili, že do príprav sa zapojilo 300 dobrovoľníkov, na zasnežovanie sa použilo cez 15 miliónov galónov vody (cca 57 miliónov litrov).

Shiffrinovej k 55. kariérnej výhre v slalome pomohol aj výdatný spánok. Ako priznala v nedeľu, po sobotnom obrovskom slalome bola v posteli už o ôsmej večer a spala desať hodín.

"Bola som plná energie. Vyhrať v Killingtone je pre mňa vždy špeciálne. Chcela som veľmi uspieť a teším sa, že sa mi to podarilo. Verím, že to bola dobrá show pre divákov,“ uviedla Američanka, ktorá bola v slalome najrýchlejšia v oboch kolách.

koláž Čítajte viac Rebel v sukni končí, od legendy dostal ponuku na sobáš. Vlhová ho chápe: Zvažovala som, či pokračovať

Veľmi dobre išla aj Vlhová, ktorej však nevyšlo 1. kolo podľa predstáv.

„Som spokojná so svojou jazdou v druhom kole. Prvé mi však nevyšlo podľa predstáv a preto som dnes prehrala a skončila druhá. Mikaela bola silnejšia ako ja,“ vyhlásila Slovenka.

Svetový pohár alpských lyžiarok pokračuje na budúci víkend v Kanade, v stredisku Tremblant sa pôjdu dva obrovské slalomy (2. a 3. decembra).

Vzrušujúci duel Vlhová - Shiffrinová v Killingtone Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová vstúpila do slalomu ako šiesta v...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #svetový pohár #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie