Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parádny výkon Vlhovej v 1. kole! Shiffrinovej nadelila pol sekundy, siaha na víťazstvo

Petra Vlhová ovládla 1. kole slalomu Svetového pohára v Levi.

11.11.2023 10:16
vlhová Foto:
Petra Vlhová.
debata (6)

Slovenská reprezentantka, ktorá sa vydala na trať so štartovým číslom 7, zajazdila čas 53,79 s a bola rýchlejšia ako na druhom mieste figurujúca Nemka Lena Dürrová (+0,18).

Tretia priečka po 1. kole patrila Američanke Mikaele Shiffrinovej, ktorá stratila na Vlhovú 0,42 sekundy.

„Išla som to, čo sme trénovali. Na trati som sa cítila dobre, nájazd do strminy som si postrážila. Viem, však, že môžem ísť aj lepšie. Teším sa, že som prvá po 1. kole, ale všetko je ešte otvorené,“ povedala Slovenka po 1. kole do kamery JOJ Šport.

koláž Čítajte viac Rebel v sukni končí, od legendy dostal ponuku na sobáš. Vlhová ho chápe: Zvažovala som, či pokračovať

Vlhová našla od úvodu skvelý rytmus a na druhom medzičase mala náskok 0,58 s na Dürrovú. Z tempa ju nevyhodilo ani malé zaváhanie na prechode do strminy, po nej mala stále k dobru 35 stotín na Nemku.

Päťnásobná víťazka z Levi a tretia dáma minulej slalomovej zimy sa vyvarovala veľkých chýb, udržala si vysoké tempo až do cieľa a dostala sa do vedenia.

Po 1. kole sa k nej tesne priblížila iba Dürrová, ktorá si dokázala držať tesnú líniu v zatvorených bránkach a prekonala dovtedajšiu líderku Shiffrinovú.

Američanka so štvorkou začala sľubne, terénne nerovnosti ju veľmi nerozhodili a neustále navyšovala náskok. V cieli mala 1,66 k dobru pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, napokon ju však ešte dve konkurentky zdolali.

Druhé kolo štartuje o 13.00 SEČ. Sledovať ho môžete aj v našom online prenose.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #1. kolo #Petra Vlhová #slalom #levi #alpské lyžovanie