Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová reagovala na vysoké teploty: Je Európa pripravená na lyžiarsku sezónu? Odpovedala jasne

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová si niečo vyše dva týždne pred štartom Svetového pohára položila dôležitú otázku. A ňou spustila diskusiu o klimatických zmenách a ich vplyve na zimné športy.

12.10.2023 19:16
Mikaela Shiffrinová Foto:
Mikaela Shiffrinová.
debata

Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu vo štvrtok hovorila na mediálnom podujatí, ktoré organizoval jeden z jej sponzorov, spoločnosť Atomic.

"Môžem sa dostať do mentálneho stavu, aby som mohla pretekať kedykoľvek, dokonca aj pri vysokých teplotách. Ale naozaj to dáva zmysel? pýtala sa Shiffrinová.

V mieste konania podujatia, v Altenmarkte, panovalo príjemných 23 stupňov. „Do akej miery máme prispôsobiť naše prostrediu harmonogramu, ktorý chceme? Alebo by sme mali prispôsobiť naše plány prostrediu?“ pokračovala v kladení otázok americká hviezda.

170122kolekcia kuzmina 6 copy Čítajte viac Obrovská novina. Najúspešnejšia slovenská olympionička oznámila návrat

Podľa päťnásobnej celkovej víťazky Svetového pohára je jedna vec istá: „Kalendár by sa mal prehodnotiť. Je teraz čas na lyžiarske preteky? Pravdepodobne nie,“ skonštatovala.

Šestnásť dní pred štartom sezóny samotná Shiffrinová priznala, že aj pre ňu je problematická nájsť vhodné tréningové miesto, aby bola optimálne pripravená na štart v Söldene.

„Neobávam sa, že by v Söldene nedokázali dostatočne pripraviť svah. Vždy nájdu cestu,“ uviedla s tým, že v Európe je čoraz menej tréningových miest. „Je pripravená Európa na náročnú zimu so 45 pretekmi? Vôbec nie,“ zhodnotila.

Ester Ledecká Čítajte viac Ledecká sa v príprave borí s prekážkami. Silu nečakaného súpera ukázala na videu

V týchto dňoch je celá svetová špička sústredná blízko v niekoľkých ľadovcových oblastiach. Dochádzanie z snehu, pri teplotách tesne pod nulou, a mediálnymi povinnosťami s krátkym rukávom na tričku je poriadnou skúškou aj pre skúsených lyžiarov.

„Nikdy som nezažil tak extrémne teplo, ako tento rok. Na jeseň sa ale často stávalo, že pocit zimy v tomto období ešte nebol,“ povedal rakúsky lyžiar Manuel Feller.

Letná dovolenka zjazdových lyžiarok Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Uplynulú sezónu už zahodili za hlavu a chystajú...
debata chyba
Viac na túto tému: #svetový pohár #Mikaela Shiffrinová