Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katharina, kufor si musíš vedieť zbaliť sama. Liensbergerovú dávajú do laty po Magonim aj Rakúšania, obmedzili jej styk s mamou

Katharina Liensbergerová má za sebou najhoršiu sezónu v kariére Svetového pohára odkedy sa stala jednou z jeho hviezd.

02.09.2023 13:59
WCUP Womens Slalom Skiing Foto: ,
Katharina Liensbergerová.
debata

Rakúska špecialistka na slalom ju absolvovala pod vedením Livia Magoniho.

Taliansky kouč, ktorý sa pred nasledujúcim ročníkom stal trénerom Slovenky reprezentujúcej Česko Martiny Dubovskej, je známy svojimi tvrdými metódami.

Svoje o nich vie nielen Liensbergerová, ale aj Petra Vlhová. Magoni ju vďaka nim premenil z talentovanej pretekárky na najlepšiu lyžiarku sveta, avšak často to v tréningoch s ňou preháňal.

Pôvodne to vyzeralo, že práve temperamentný Magoni je hlavným problémom úpadku výkonnosti Liensbergerovej.

Neskôr sa ukázalo, že za prepadom od malého krištáľového glóbusu či titulu majsterky sveta v slalome až k neúspešnému boju o pódium, bola skôr mama.

Katharina Liensbergerová Čítajte viac Experiment s Magonim zlyhal. Rakúšania Liensbergerovú degradovali a musí sa zaobísť bez mamy

„Možno bola matka v celom mechanizme viac negatívnym kolieskom ako Kathi a Livio. Vždy bola príliš veľká voda,“ naznačil šéf rakúskeho zväzu Herbert Mandl pre portál Laola1.

„Určite došlo k rozdielom v názoroch. Väčšinou však vplyvom matky. Katharina vždy dostala všetko. Vlastných trénerov, vlastných fyzioterapeutov atď. Musí sa však viac začleniť do štruktúry tímu.

To je proces, ktorý nie je jednoduchý. Jeho súčasťou je aj odvykanie si od matky. Je normálne, že si v určitom momente zvládne zbaliť vlastnú tašku sama alebo ju odniesť do izby.“

Martina Dubovská Livio Magoni Čítajte viac Magoni je osobnosť, ale aj risk. Nemôže so mnou trénovať ako s dvadsaťročnou

Na zmenách v tíme trval aj nový kouč Roland Assinger. Rázny 50-ročný Rakúšan sa rozhodol ženský národný tím prevychovať po tom, čo vlani dosiahol v technických disciplínach len na jednu tretiu priečku.

Katharina je vzorná športovkyňa. Má veľký talent a ukázala ho. Lenže aj kuchárovi sa občas podarí pokaziť kurací vývar.

Vytvorili sme pravidlá pre všetky skupiny. Je to o drobnostiach, napríklad nemať pri večeri mobil a baviť sa medzi sebou.

A tiež byť pripravený načas. Nie o deviatej, ale päť minút skôr," uviedol Assinger s tým, že Liensbergerovej obmedzil kontakt s matkou.

Katharina Liensbergerová Čítajte viac Degradácia šampiónky. Pár mesiacov po odchode Magoniho vyradili Liensbergerovú z národného kádra

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Livio Magoni #Katharina Liensbergerová