Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Experiment s Magonim zlyhal. Rakúšania Liensbergerovú degradovali a musí sa zaobísť bez mamy

Po náročnej sezóne ju čakajú zmeny. Katharinu Liensbergerovú v máji Rakúsky lyžiarsky zväz vyradil z elitného reprezentačného tímu a posunula sa do tzv. A-tímu, druhého najvyššieho v hierarchii.

18.07.2023 11:21
Katharina Liensbergerová Foto: ,
Katharina Liensbergerová.
debata

Teraz sa musí vyrovnať s obmedzením prítomnosť mamy na pretekoch Svetového pohára.

Držiteľka malého glóbusu v slalome (2020/21) v minulom ročníku skončila najvyššie piata v obrovskom slalome v Killingtone, do top 10 v obrovskom a klasickom slalome sa dostala len trikrát.

Martina Dubovská Livio Magoni Čítajte rozhovor Magoni je osobnosť, ale aj risk. Nemôže so mnou trénovať ako s dvadsaťročnou

V januári sa rozlúčila s bývalým trénerom Petry Vlhovej Liviom Magonim, ktorý počas sezóny odovzdal rezignáciu vedeniu rakúskeho lyžovania. Experiment so súkromným trénerom nevyšiel podľa predstáv. Momentálne má štvrtého kouča v priebehu 15 mesiacov.

V najbližšej sezóne sa už nebude môcť opierať o podporu milovanej mamy na podujatiach v takej miere ako doteraz. „S mamou mám blízky vzťah. A počas posledných sezón ma v lyžiarskom cirkuse veľmi podporovala,“ hovorí Liensbergerová pre Krone.

Slovinsko Kranjska Gora Šport Lyžovanie Alpské SP OS ženy Čítajte rozhovor Pini: Vlhovú čaká veľká výzva. Chceme ju vrátiť na úroveň spred dvoch rokov

Teraz príde k zmene. Nové pravidlá však Liensbergerová rešpektuje a je pripravená ich prijať. „Samozrejme, že nemám radosť z tohto rozhodnutia. Ale usmernenia sú jasné a pre všetkých rovnaké,“ zdôraznila.

Ako píše Skiweltcup.tv, po posledných pretekoch finále bola Liensbergerová fyzicky vyčerpaná a dala si mesačnú pauzu. Teraz sa pokúsi znovu získať sebadôveru na lyžiach, v čom jej môže pomôcť aj najnovšie nariadenie.

Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katharina Liensbergerová