Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rakúšanov s Magonim strieda Vlhová. Jej rivalka velebí Taliana i Machytku

Jedna skupina Argentínu opúšťa, druhá do nej prichádza. Zatiaľ čo rakúsky tím so špecialistkami na technické disciplíny v týchto hodinách odišiel zo strediska Ushuaia, Petra Vlhová a spol. mieria v ďalšej časti prípravy na vychýrené juhoamerické svahy.

31.08.2022 20:01
Katharina Liensbergerová, Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Katharina Liensbergerová s Mikaelou Shiffrinovou na archívnej snímke.
debata

S tréningom na nový ročník Svetového pohára alpských lyžiarok na jednej z tamojších 35 zjazdoviek by mala začať Liptáčka už od piatka.

Ako je známe, jej bývalý tréner Livio Magoni povedie v ďalšej sezóne jednu z dlhoročných najväčších súperiek Katharinu Liensbergerovú.

„Máme za sebou pekný kemp, pretože sme našli rôzne snehové a terénne podmienky, zo 17 dní sme 16 strávili na trati. Skvelá práca, všetko ide podľa plánu a Kathy je v poriadku,“ povedal pre portál Neveitalia taliansky kouč.

Magoni lyžovanie Čítajte viac Švajčiari varujú pred Magoniho praktikami: Vlhová to vie najlepšie

Ďalšou novou tvárou v Liensbergerovej tíme je český servisman Miloš Machytka, ktorý sa predtým staral aj o lyže hviezdnej krajanky Ester Ledeckej, vlani sa hovorilo aj o jeho odchode k Vlhovej.

„Som šťastná, že som v osobe Livia Magoniho mám po boku úspešného trénera a som vďačná, že v Milošovi Machytkovi som našla kompetentného servismana, ktorý robí všetko pre to, aby sa mi čo najlepšie postaral o lyže,“ tešila sa Rakúšanka, cituje ju Skiweltcup.tv.

Dvojicu označila držiteľka malého glóbusu za slalom z roku 2021 za „absolútnych expertov“.

Okrem klasického veria Rakúšania v Liensbergerovej progres v obrovskom slalome. „Ciele sú vysoké, ale chceme sa k nim dopracovať krok za krokom,“ upozorňuje 25-ročná rodáčka z Feldkirchu.

„Letná príprava dopadla veľmi dobre. Okrem každodenného tréningu na zjazdovke je dôležité udržiavať fyzickú kondíciu mimo zjazdoviek, aby sme mohli začať novú sezónu v čo najlepšej forme,“ dodala.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová je ako pretekársky kôň. Pre súperky bude tvrdším orieškom

Magoni prezradil, že po troch dňoch oddychu v kúpeľoch sa Liensbergerová bude pripravovať na suchu, následne sa presunú do krytej zjazdovky v litovskom Druskininkai.

Svetový pohár štartuje 22. októbra obrovským slalomom žien v Söldene.

Selina Egloffová Čítajte viac Tvrdá rana pre veľmoc. Slalomársky supertalent vynechá celú sezónu
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Katharina Liensbergerová