Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švajčiari varujú pred Magoniho praktikami: Vlhová to vie najlepšie

Podľa bývalého švajčiarskeho slalomára Didiera Plaschyho by mohla spolupráca talianskeho trénera s Katherinou Liensbergerovou fungovať dobre.

01.05.2022 16:00
Magoni lyžovanie Foto: ,
Livio Magoni na archívnej snímke z januára 2020.
debata (4)

Švajčiarsky denník Blick sa venoval kontroverznému Liviovi Magonimu v súvislosti s jeho novou prácou pre Rakúsku lyžiarsku federáciu. A pomohol si pritom aj citátmi z knihy Petry Vlhovej.

Magoni je známy nekompromisným a niekedy až hrubým vystupovaním. A podľa Blicku to nikto nevie lepšie opísať, ako práve slovenská lyžiarka. „Zaobchádzal so mnou ako so strojom. Nie ako so ženou, ktorá má city a občas zlyhá,“ cituje denník slová Vlhovej z jej životopisnej knihy.

Petra Vlhová Michal Kyselica Čítajte viac Spoznáte ju? Vlhová žiari, užíva si zaľúbené chvíle

Napriek ostrej kritike Talian neostal na vedľajšej koľaji a v minulej sezóne nie príliš úspešne trénoval Slovinku Metu Hrovatovú. „Nepopália sa Rakúšania jeho angažovaním? A dokáže Magoni uspieť vo veľkom tíme, aj keď doteraz pracoval skôr pre tie malé?“ pýta sa Blick.

Odpovede získal od bývalého švajčiarskeho slalomára Didiera Plaschyho. Podľa neho v slalome a obrovskom slalome už Liensbergerová dokázala, že patrí medzi absolútnu špičku. „Teraz prichádza ďalší krok. Livio dostane na starosti lyžiarku, ktorá je fyzicky veľmi zdadná,“ hovorí Plaschy.

Petra Vlhová s malým glóbusom po finálovom slalome Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
2. Petra Vlhová (Slovensko) - 3,2/1.

Liensbergerová nikdy nesúťažila v rýchlostných disciplínach, no keď chce zaútočiť na Veľký krištáľový glóbus, musí sa o to pokúsiť. „Katherina má zvláštny charakter a mohli by si s Liviom sadnúť,“ uzatvára bývalý lyžiar.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie