Volali ho Poštár a prevýšil aj Michaela Jordana. V NBA zarobil milióny, skončil ako vodič kamióna

Pravda | 01.12.2023 11:31
Karl Malone Foto:
Karl Malone oslávil v júni 60. narodeniny.
Je jedným z najlepších hráčov basketbalovej histórie. Bývalá superhviezda Utahu Jazz Karl Malone si po skončení kariéru zvolil netradičné povolanie.

Až štrnásťkrát bol účastníkom Zápasu hviezd basketbalovej NBA, dvakrát sa stal najužitočnejším hráčom súťaže. V roku 2004 svoju kariéru ukončil po dlhých 19 sezónach medzi profesionálmi. A založil si dopravnú spoločnosť.

Malone bol už počas vysokoškolských čias hviezdou. Dostal prezývku Poštár, pretože takmer každú loptu dokázal doručiť do koša. Narodil sa v meste Summerfiled v štáte Louisiana a vysokoškolský tím priviedol v roku 1984 k prvej účasti na prestížnom šampionáte NCAA.

Stara jazdiaren - Angels arena Čítajte viac Nízky strop, malá kapacita, nedostatočné rozmery. Košice majú halu za milióny. Takmer nik v nej však nemôže hrať

Do najprestížnejšej súťaže NBA ho ako trinásty výber v poradí získal Utah Jazz a v prvej sezóne bol súčasťou All-Stars tímu nováčikov.

Malone mal famóznu kariéru, dvakrát si s Utahom Jazz zahral vo finále NBA a dvakrát v ňom neuspel proti Chicagu Bulls s fenomenálnym Michaelom Jordanom. Malone však hviezdnu 23-ku v mnohých zápasoch prevýšil.

Síce nikdy nezískať prsteň za víťazstvo v NBA, ale je tretím najviac skórujúcim basketbalistom v histórii NBA za LeBronom Jamesom a Kareemom Abdulom-Jabbarom.

SR Luxembursko ženy basketbal kvalifikácia ME 2023 TTX Čítajte viac Slovenská basketbalistka opísala hrôzy v Izraeli. Najdôležitejšie veci? Teplé oblečenie a voda

Malone je vlastní niekoľko firiem v rámci svojej obchodnej spoločnosti Malone Properties, ktorá sa zameriava na komerčný rozvoj, reštaurácie a obchodovanie s drevom.

Získal aj licencie na obchodovanie s ropou, plynom a nerastnými surovinami. Jeden z jeho spolupracovníkov sa vyjadril, ako si užíva život mimo žiari reflektorov. Citoval ho portál cotingihay24.com.

Martin Rančík Čítajte viac Jediný Slovák v NBA Martin Rančík: V Chicagu Bulls mám skvelú prácu

„Miluje kamiónovú dopravu. Je to jeho spôsob ako robiť niečo, čo miluje. Je v kamióne sám a to mu dáva čas na premýšľanie.“

Malone s istotou nepotrebuje na prežitie šoférovať nákladné auto. Jeho majetok odhadli zámorské médiá na 55 miliónov dolárov, pričom počas dlhoročnej kariéry v NBA si zarobil viac ako 102 miliónov dolárov.

Basketbalová kráska: Valentina Vignaliová Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Valentina Vignaliová. Talianska basketbalistka...