Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol finalistom grandslamu, neskôr viedol Federera i Hantuchovú. Bývalému tenistovi amputovali nohu, oznámil to snímkou z nemocnice

Peter Lundgren, niekdajší elitný tenista a tréner viacerých hviezd, prišiel o ľavú nohu. Informoval o tom pred niekoľkými dňami na facebooku, kde zverejnil fotografiu z nemocničného lôžka.

20.10.2023 10:28
Peter Lundgren Foto:
Júl 2003. Peter Lundgren (vľavo) priviedol Rogera Federera k prvému grandslamovému titulu - triumfoval vo Wimbledone.
debata

„Bohužiaľ mi museli amputovať nohu, mal som infekciu. Mám cukrovku 2. typu a môj zlomený členok sa pre zlý krvný obeh nehojil dobre. Momentálne sa cítim dobre a čoskoro sa mi začnú rehabilitácie,“ napísal 58-ročný švédsky odborník.

Počas hráčskej kariéry si pripísal účasť vo finále štvorhry na Australian Open 1988. Vo dvojhre i v debli sa tešil z troch trofejí, v singlovom rebríčku bol najvyššie na 25. mieste.

V rokoch 2000 – 2003 viedol Rogera Federera, ktorého priviedol k zisku prvého grandslamového titulu z celkových dvadsiatich. Švajčiar sa z neho tešil vo Wimbledone 2003, keď zdolal Austrálčana Marka Philippoussisa.

Lundgren spolupracoval aj s Maratom Safinom, Marcosom Baghdatisom, so Stanom Wawrinkom či s Danielou Hantuchovou. Bývalá slovenská tenistka v marci 2014 ohlásila, že Lundgren vystriedal Ricarda Sáncheza.

Ivaniševič a Djokovič Čítajte aj Toľko zarábal aj Vajda? Chorváti informovali o plate Djokovičovho trénera Ivaniševiča

„Je to človek, ktorého roky obdivujem. Bola som milo prekvapená, že prejavil veľký záujem. Každý deň, čo som s ním na dvorci, sa učím nové veci. Jeho pohľad na tenis je skvelý. Má nezaplatiteľné skúsenosti.

Na dvorci je to vždy len o profesionalite, no mimo neho som pozitívne prekvapená, aký je úplne do pohody. Normálny, vôbec na nič sa nehrá. Pritom si myslím, že z pohľadu jeho mena je to najlepší tréner, aký vôbec dnes existuje na okruhu.

Zatiaľ sme sa dohodli po Wimbledon,“ povedala vtedy Hantuchová pre agentúru SITA. Ich spolupráca sa skončila po necelom polroku po londýnskom turnaji – presne tak, ako avizovala.

Lundgren bol istý čas bol aj koučom britského daviscupového tímu.

Rok bez tenisu. Federerovci si ho užili naplno Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ako vyzeral rok Rogera Federera na tenisovom...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Lundgren