Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volanie po rovnoprávnosti: So ženami sa zaobchádza inak ako s mužmi, sťažovala sa finalistka Wimbledonu

Tuniská tenisová hviezda Ons Jabeurová kritizovala po štvrťfinálovom zápase na Mutua Madrid Open organizátorov turnaja. „Spôsob, akým sa tu správajú k ženám a mužom, je úplne odlišný,“ povedala Tunisanka na tlačovej konferencii a vyzvala na väčšiu rovnosť pohlaví.

03.05.2024 11:00
Ons Jabeurová Foto:
Ons Jabeurová.
debata (16)

Nie je to po prvýkrát, čo sa Jabeurová vyjadrila kriticky v súvislosti s rozdielmi medzi ženským a mužským tenisom. „Máme pred sebou ešte dlhú cestu, najmä tu v Madride, v Ríme, v Európe všeobecne.“

Podľa Tunisanky je očividný rozdiel aj v tom, že ženská zápasy WTA nie sú v televízii tak často, ako tie mužské. „Naozaj by som si chcela zapnúť televízor v hoteli v Španielsku a pozrieť si ženský tenisový zápas. Ale nemohla som žiadny nájsť,“ skonštatovala.

Boris Becker Čítajte viac Urobil všetko, čo mohol. Slávny Becker dlžil takmer 50 miliónov, z osobného bankrotu je už vonku

Situáciu v rozdieloch medzi mužmi a ženami na tenisovom okruhu označila za frustrujúcu. „Ako takto chcete propagovať ženský tenis,“ rozohnila sa Jabeurová na tlačovke s tým, že bez vysielacieho priestoru môžu len ťažko inšpirovať mladé dievčatá. „A logicky si každý myslí, že mužský tenis je lepší,“ uviedla.

Jabeurová je prvou severoafričankou a Arabkou, ktorá si zahrala grandslamové finále vo Wimbledone. Treba povedať, že je na svoj šport nesmierne hrdá a preto cíti povinnosť vyjadriť sa proti týmto „krivdám“.

„Musíte viac rešpektovať spôsob, akým ženy hrajú. Nemôže byť správne, že ľudia posudzujú ženský tenis bez toho, aby sledovali zápasy,“ zakončila svoje volanie po rovnoprávnosti. V minulosti organizátori viackrát vysvetlili, že dôvodom vyššieho počtu prenosov z mužských zápasov je ich vyššia sledovanosť.

Ako sa zmenili špičkové tenistky po desaťročiach Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
xxx
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Ons Jabeurová #Mutua Madrid Open