Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trápny moment v Melbourne: Kyjev ešte nepadol. Ukrajinka sa odmietla fotiť, potom zmietla Rusku

Bizarné scény na Australian Open. Tesne pred zápasom 4. kola ženskej dvojhry medzi Ukrajinkou Martou Kosťukovou a Ruskou Mariou Timofejevovou nastala prekvapujúca situácia.

21.01.2024 09:10
Maria Kosťuková Foto:
Ukrajinská tenistka Maria Kosťuková.
debata (37)

Obe tenistky sa stretli pri sieti, aby sa zúčastnili žrebovania. Rozhodkyňa zápasu Marijana Veljovičová ich následne požiadala, aby sa spoločne odfotili.

Ukrajinka oznámila, že sa nemieni postaviť vedľa svojej rivalky z Ruska. Sudkyňa odpovedala krátkou otázkou: „Naozaj?“, hoci sa mohlo zdať, že o Kosťukovovej plánoch mala vedieť vopred. A to nebol koniec absurdnej situácie.

Keď si Veljovičová uvedomila, že Ukrajinka na fotke naozaj nechce byť, stručne odpovedala: „Je to vaše rozhodnutie, dievčatá.“ Kosťuková čakala pár krokov od siete a Timofejevová sa napokon odfotila so zberačkou loptičiek osamotená.

Novak Djokovič Čítajte viac Austrálska legenda v tom má jasno: Začnite ryť Djokovičove iniciály na trofej

Pripomeňme, že Ukrajinky kvôli vojenskej agresii Ruska už dlhodobo odmietajú podávať si ruky či akokoľvek sa spájať s rivalkami Ruska a Bieloruska. O to prekvapujúcejšie boli reakcie rozhodkyne súboja, v ktorom napokon Kosťuková zvíťazila jednoznačne 6:2, 6:1.

Po postupe do štvrťfinále sa Ukrajinka vyjadrila aj k téme vojny v jej domovine a vyjadrila obavy, že sa o nej v tenisových kruhoch veľmi málo hovorí.

„Mnohí si myslia, že je koniec. Ale stalo sa niečo neuveriteľné: Ukrajinu sa nepodarilo dobyť za tri dni, ani Kyjev,“ uviedla na pozápasovej tlačovej konferencii.

djokovič Čítajte viac Djokovič je sebec! Tsitsipas ironicky glosoval, jeho slová sa v Srbsku nestretli s pochopením

Podľa nej už len veľmi málo súperiek hovorí o vojnovom konflikte v jej domovine. „Teší ma, že ostatné krajanky postupujú turnajom a môžeme spomenúť túto tému.“

Kosťuková postúpila po štvrtýkrát do grandslamového štvrťfinále. Najďalej sa spomedzi turnajov veľkej štvorky dostala do semifinále. Stalo sa tak vlani práve na Australian Open.

„Nie je pre mňa ľahké sprostredkovať všetko, čo sa deje na Ukrajine. Musím neustále sledovať správy. Je moja povinnosť povedať ľuďom všetko, ostatní tenisti z iných krajín takúto záťaž nemusia podstupovať,“ dodala Ukrajinka.

Výsledky, dvojhra žien – 4. kolo:
Barbora Krejčíková (ČR-9) – Mirra Andrejevová (Rus.) 4:6, 6:3, 6:2, Arina Sobolenková (Biel.-2) – Amanda Anisimová (USA) 6:3, 6:2, Cori Gauffová (USA-4) – Magdalena Frechová (Poľ.) 6:1, 6:2, Marta Kosťukovová (Ukr.) – Maria Timofejevová (Rus.) 6:2, 6:1

Najbohatší tenisti v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Ana Ivanovičová - 16 miliónov dolárov...
37 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Melbourne #Marta Kosťuková #Maria Timofejevová