Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič je sebec! Tsitsipas ironicky glosoval, jeho slová sa v Srbsku nestretli s pochopením

Na prvom grandslame roka ukazuje solídnu formu, v troch doterajších zápasoch stratil len dva sety. Ak zdolá aj nasledujúceho súpera a v jeho časti pavúka sa neudeje prekvapenie, môže sa chystať na súboj proti hrajúcej legende.

19.01.2024 15:51
djokovič Foto:
Novak Djokovič na Australian Open 2024.
debata (1)

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas v piatok postúpil do osemfinále Australian Open, kde v nedeľu nastúpi proti Američanovi Taylorovi Fritzovi.

Ak svetová sedmička uspeje a postúpi do štvrťfinále, stretne sa tam s Novakom Djokovičom. Pravda, to všetko za predpokladu, že grandslamový rekordér zo Srbska zvládne súboj proti Francúzovi Adrianovi Mannarinovi.

Tsitsipas je známy tým, že čo má na srdci, to má aj na jazyku. V priebehu turnaja sa ho novinári pýtali na jeho možný duel s Djokovičom a Grék mal pripravenú pohotovú odpoveď.

„Viete, Novak tu už vyhral desaťkrát. To je od neho veľmi sebecké. Bolo by skvelé, keby sa jedno ráno zobudil a povedal si, že už nebude k súperom taký sebecký a že bude viac dávať, ako brať. To by bolo super,“ glosoval Tsitsipas s riadnou dávkou irónie.

Djokovič tenis Čítajte viac Novak, a naftodoláre ti nesmrdia? Djokovič zinkasuje v Arábii mastný honorár, fanúšikovia ho kritizujú

Jeho slová sa však v Djokovičovej domovine nestretli s pochopením. Srbi cez sociálne siete poslali Grékovi viacero štiplavých odkazov.

„Stefanos, začni poriadne trénovať, potom sa ti možno podarí vyhrať aspoň jeden grandslam,“ napísal jeden z fanúšikov. „Zrejme v Grécku to funguje tak, že športovci sa ponúkajú, kto ide vyhrať. Tsitsipas, prestaň poučovať legendu,“ znela ďalšia z reakcií.

Ak Tsitsipas a Djokovič zvládnu svoje osemfinálové duely, vzájomný súboj o postup do semifinále ich čaká v utorok.

Najbohatší tenisti a tenistky na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček najbohatších tenistov na svete je...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Stefanos Tsitsipas #Australian Open 2024