Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Austrálska legenda v tom má jasno: Začnite ryť Djokovičove iniciály na trofej

Austrálska legenda je presvedčená o tom, že rytci z Australian Open už môžu začať pridávať meno Novaka Djokoviča na trofej pre víťaza mužskej dvojhry. 85-ročný Rod Laver považuje víťazstvo Srba sa takmer isté po tom, ako zvládol náročné súboje v prvých dvoch kolách.

20.01.2024 20:30
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič sa pomaly na Australian Open rozbieha.
debata

Djokovič si v 3. kole Australian Open poradil v troch setoch s Tomasom Etcheverrym (6:3, 6:3, 7:6) a nechal zabudnúť na zdanlivo vyrovnané súboje proti Dinovi Prižmičovi v prvom a Alexejovi Popyrinovi v druhom kole. V oboch prípadoch stratila svetová jednotka jeden set.

Najbližšie sa 36-ročný Srb postaví proti kolegovi veteránovi, o rok mladšiemu Adrianovi Mannarinovi o postup do štvrťfinále. A Laver, ktorý počas kariéry zaznamenal kalendárny grandslam, vidí Djokoviča práve teraz na vrchole síl.

Iga Swiateková Čítajte viac Senzácia na Australian Open. Ženská dvojhra je bez svetovej jednotky, vyradila ju Češka

Podľa Lavera sa musí stať niečo výnimočné, aby mu niektorí zo súperov zabránil dokráčať k zisku 25. grandslamového titulu a rekordného jedenásteho z Australian Open.

„Má všetky údery, presne vie, kedy ich môže zahrať a kedy nie,“ povedal Laver pre austrálske médiá. „Pripravuje sa na to, že postúpi do finále.“

djokovič Čítajte viac Djokovič je sebec! Tsitsipas ironicky glosoval, jeho slová sa v Srbsku nestretli s pochopením

Predpokladá, že pri ceste za trofejou sa nevyhne päťsetovému súboju. „Je to skvelý športovec a jeho myseľ je tenisová. Vidí, ako sa zápas odvíja a presne vie, ako reagovať na vzniknuté situácie. Je to veľký šampión,“ uviedla 85-ročná legenda.

Podľa neho by ste u Djokoviča len veľmi ťažko hľadali slabinu. „Podáva dobre, jeho údery k čiare sú neprekonateľné. Takže verte, že ak niekto nezahrá svoj životný výkon, môžu už teraz začať dávať jeho iniciály na trofej,“ dodal Laver.

Najlepšie svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Niektoré by sa kľudne mohli živiť aj...
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Rod Laver #Australian Open