Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zázrak z Indie na Australian Open. Na jeseň mal na účte pár stoviek, po postupe je za vodou

Na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open sa odohralo obrovské prekvapenie. Indický tenista Sumit Nagal si totiž v troch setoch poradil s favorizovaným Kazachom a 27. hráčom rebríčka Alexandrom Bublikom.

16.01.2024 16:59
Sumit Nagal Foto:
Sumit Nagal.
debata (1)

Nagal sa stal prvým Indom, ktorý na turnajoch veľkej štvorky vyradil nasadeného hráča od roku 1989. Vtedy Ramesh Krishan zdolal švédsku ikonu Matsa Wilandera. Doteraz nie veľmi úspešný Ind si navyše poriadne vylepšil svoj bankový účet.

Pritom Bublik ukazoval pred Australian Open skvelú formu, ktorú podporil aj tým, že si od divákov zobral hranolky. Mohol byť čiernym koňom úvodného grandslamu, namiesto toho sa stal obeťou najväčšieho prekvapenia prvého kola.

Mannarino Bautista Agut Čítajte viac Hrali sme v Rusku, no a čo? Hviezdni tenisti schladili v Melbourne zvedavé médiá

Sumit Nagal bol ešte predvlani v rebríčku mimo prvej päťstovky. 26-ročný Ind však v minulom roku zabral a v súčasnosti je na 122. pozícii. Podľa BBC mal nedávno na účte len bezmála 900 eur, pretože nezískaval vysoké odmeny na turnajoch a všetky cesty si musel platiť sám.

Teraz však v Melbourne zarobil čiastku, o ktorej sa mu v roku 2023 ani nesnívalo. Za tri úspešné kolá v kvalifikácii a úspech v 1. kole hlavnej súťaže zarobil 109-tisíc eur. V neoficiálnom rebríčku ATP poskočil na 118. miesto a dosiahne tak kariérne maximum.

Novak Djokovič Čítajte viac Príbeh, ktorý chytí za srdce. Djokovič sa vrátil k peklu v Melbourne: Vzišla z toho jedna dobrá vec, tvrdí Srb

„Tieto momenty si musí človek užívať, pretože nebudú trvať navždy,“ uviedol Nagal na tlačovej konferencii po zápase, ktorým vyradil 27. hráča sveta. Ind zachraňoval svoju kariéru odchodom z Indie do Nemecka, ale dúfa, že sa pomery v jeho rodnej krajine zmenia.

V ďalšom kole sa stretne s 18-ročným Ťün-čcheng Šangom z Číny, ktorý je v rebríčku o tri miesta za ním. Ideálna príležitosť pre Nagala, ako svoj doterajší zárobok ešte zveľadiť.

Najlepšie svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 46 fotiek Všetky fotky
Niektoré by sa kľudne mohli živiť aj...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Alexander Bublik #Sumit Nagal