Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Swiateková či Gauffová nebudú hrať Pohár Billie Jean Kingovej. Poľka sa po roku znovu pustila do kritiky

Americká tenistka Coco Gauffová a bývalá svetová jednotka Iga Swiateková z Poľska sa nepredstavia na finálovom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej.

09.10.2023 23:20
Iga Swiateková Foto: ,
Iga Swiateková po finálovom víťazstve na turnaji v Pekingu.
debata

Podujatie je na programe 7.-12. novembra v španielskej Seville.

Úradujúca šampiónka US Open sa rovnako ako Jessica Pegulová neobjavila v pondelkovej nominácii USA. Reprezentovať ich bude pätica tenistiek: Madison Keysová, Sofia Keninová, Danielle Collinsová, Sloane Stephensová a Taylor Townsendová.

Tímová súťaž sa začne len dva dni po skončení MS WTA Tour v mexickom Cancúne, kde sa predstaví osem najlepších hráčok na okruhu vrátane Gauffovej, Pegulovej a Swiatekovej.

04. Martina Navrátilová Čítajte aj Takto sa to robí, dievčatá! Navrátilová vychválila plavkyne v boji proti transgender športovcom

Poľská tenistka vynecháva toto podujatie druhý rok za sebou. Minulý rok neštartovala v Glasgowe, keď skritizovala nabitý kalendár. Informovala o tom agentúra AP.

Przeglad Sportowy zverejnil vyhlásenie rodáčky z Varšavy. Aj tento rok sa odhlásila z finále turnaja pre termíny stanovené od WTA a ITF.

„Už teraz cítim obrovskú záťaž z celej sezóny a neviem si predstaviť nastúpiť na dvoch turnajoch na iných kontinentoch počas dvoch dní, vyrovnať sa s jet-lagom a ďalšou dlhou cestou po tom, čo odohrám skoro 70 zápasov,“ uviedla Swiateková.

Swiateková tenis Čítajte aj Rusi sa vysmievajú Swiatekovej: Konečne jej niekto zavrel ústa! Svetová jednotka zaujala nezvyčajnou technikou

„Dúfam, že sa do budúcna niečo zmení, pretože na toto predstavenie som sa naozaj veľmi tešila. Neviem, či moje rozhodnutie bude nejako motivovať príslušné federácie k zmenám, aby mi mohli umožniť štartovať za národný tím bez toho, aby som musela vystavovať svoje zdravie veľkému risku zranenia a sabotovala svoju ďalšiu prípravu na nasledujúcu sezónu. Dúfam, že sa skutočne niečo zmení,“ doplnila Swiateková.

Účasť na finálovom turnaji mali istú vlaňajšie šampiónky Švajčiarky a minuloročné finalistky Austrálčanky. V kvalifikačných súbojoch si postup vybojovali Kanada, Francúzsko, Česko, Nemecko, Taliansko, Kazachstan, Slovinsko, Španielsko a USA.

Dvanástym tímom sa na základe rozhodnutia ITF stali Poľky. Slovenky, ktoré v apríli prehrali v kvalifikačnom dueli v bratislavskom NTC s Talianskom 2:3, čaká v novembri baráž o udržanie sa vo svetovej skupine proti Argentíne.

Svojská tenisová kráska Eugenie Bouchardová Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Tenisový rozlet Eugenie Bouchardovú pribrzdili...
debata chyba
Viac na túto tému: #Coco Gauffová #Iga Swiateková