Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa pre Djokoviča. Na Australian Open sa odhodlali pre radikálny krok

Organizátori januárového grandslamového turnaja Australian Open sa rozhodli pre historickú zmenu, ktorá by mala mať pozitívny vplyv na fanúšikov aj hráčov.

03.10.2023 08:40
13. Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič je suverénne najúspešnejším tenistom v histórii Australian Open, v Melbourne získal už desať titulov vo dvojhre.
debata (8)

Organizátori sa rozhodli pre predĺženie turnaja o jeden deň, čiže namiesto doterajších 14 bude trvať podujatie v Melbourne 15 dní.

Hlavná fáza turnaja sa tak nezačne tradične v pondelok, ako doteraz, ale tenisti vybehnú na kurty už v priebehu nedeľe.

Novak Djokovič - Casper Ruud Čítajte viac Na Djokovičovu hlavu padá oheň a síra. V Čiernej Hore volajú po jeho doživotnej suspendácii, v Kosove vravia, že je nechutný

„Vypočuli sme si názory hráčov a divákov a sme nadšení, že sme prišli s riešením, ktoré zníži počet neskoro dohrávaných zápasov pri zachovaní spravodlivého a rovnomerného harmonogramu na všetkých kurtoch,“ informoval na webe podujatia riaditeľ Australian Open Craig Tiley.

Následne vysvetlil, aký pozitívny efekt by mal mať deň navyše na všetkých tenistov aj priaznivcov na tribúnach v Melbourne.

Martin Kližan, Alex Molčan Čítajte viac Hrbatý: Molčan chcel stavať dom bez základov, Kližan si musí dať pozor, lebo štartuje studený motor

„Prvé kolo sa bude hrať počas troch dní, namiesto predchádzajúcich dvoch. Fanúšikovia získajú deň navyše plný neuveriteľného tenisu, zábavy, jedla a rodinnej zábavy,“ skonštatoval Tiley.

Tento krok významne pomôže najmä starším hráčom na čele s desaťnásobným víťazom Australian Open Novakom Djokovičom. Deň navyše pomôže svetovej jednotky aj ostatným k lepšej adaptácii na podmienky a najmä prinesie viac času na regeneráciu v prípade odohratia neskorého nočného zápasu.

Svojská tenisová kráska Eugenie Bouchardová Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Tenisový rozlet Eugenie Bouchardovú pribrzdili...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Australian Open #Melbourne