Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer bol suverén, kým z publika neprišla otázka na dcéry. V čom uprednostnil Nadala pred Mirkou?

Na Laver Cup nikdy nezabudne. Švajčiarsky tenisový velikán Roger Federer vlani na podujatí, ktoré v roku 2017 spoluzakladal, ukončil úspešnú kariéru.

23.09.2023 13:32
Roger Federer Foto:
Roger Federer (vpravo) počas rozhovoru s Jimom Courierom.
debata (1)

Štyridsaťdvaročného Švajčiara si vo Vancouveri uctili pri príležitosti prvého výročia jeho posledného zápasu vo štvorhre, ktorý odohral po boku Rafaela Nadala.

Po úvodnom dni, po ktorom vyhráva Tím sveta nad výberom Európy, poskytol na kurte rozhovor inej tenisovej legende – Jimovi Courierovi.

nadal, djokovič Čítajte aj Gratulácia? Kdeže. Nadal sa konečne vyjadril k Djokovičovi, Srbov poriadne rozladil

„Chýba ti tenis?“ dostal otázku a fanúšikovia dali skandovaním najavo, že by dvadsaťnásobného grandslamového víťaza prijali späť na okruhu.

„Samozrejme! Chýbajú mi vzrušujúce momenty na kurte, bránenie sa brejkom, zbieranie bodov v zápase, dvíhanie trofejí, prechádzanie okolo fanúšikovia a fotenie s nimi,“ odpovedal Federer.

Pri rozhovore sa zasekol len raz. Niekto z publika chcel od Federera radu, ako si to nepokaziť s dcérami – tínedžerkami a udržať si ich na svojej strane.

Novak Djokovič Čítajte aj Napriek úcte k Federerovi a Nadalovi treba povedať nasledovné: Novak Djokovič je najlepší tenista všetkých čias. Bodka

Po chvíli rozmýšľania s úsmevom odvetil:

„Som šťastný, že mi je dovolené bývať s nimi v jednom dome. Sú to ťažké časy. Dievčatá sú úžasné, ľúbim ich, ale preboha, nemôžem veriť tomu, aké sú v štrnástich.

Mám pocit, že som ich naučil všetko, áno, momentálne je to komplikované, ale v dobrom zmysle slova. Viem, že to prejde. Ale tiež by som bol rád, keby to zostalo, pretože sa mi páči, že moje dievčatá majú silný charakter. Takže je všetko v poriadku.“

Roger Federer Čítajte aj Luxus made in Federer. Dom s protiatómovým krytom nestačí, Švajčiar sa pýši ďalšou nehnuteľnosťou snov

Ocenil aj ich blízky vzťah.

„Som rád, že sa vykričia a poplačú doma, namiesto toho, aby to robili inde. Delia sa so mnou všetkými svojimi emóciami a rozprávajú sa o všetkom, a to sa mi úprimne páči,“ vravel Federer.

Spomenul aj svoju manželku, bojnickú rodáčku Mirku. A to v momente, keď sa na obrazovke zjavil Nadal. „Kto je tvojím obľúbeným partnerom vo štvorhre?“ opýtal sa Španiel Federera.

Práve v debli po Nadalovom boku odohral posledný profesionálny zápas. „Myslel som si, že je to moja žena – kým sa neobjavil tento chlapík. Je to Rafa. Minulý ročník bol výnimočný,“ reagoval Federer v dobrej nálade.

Federerovci s deťmi a priateľmi na Malorke Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Cestovanie je súčasťou života Rogera Federera...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer