Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak by bol Američan, stavali by mu sochy! Wimbledonská šampiónka sa zastala Djokoviča

Wimbledonská víťazka z roku 2013 Marion Bartiolová je toho názoru, že Novak Djokovič by bol ešte populárnejší, ak by nepochádzal z malej východoeurópskej krajiny, akou je Srbsko.

17.09.2023 18:18
Collage Maker-17-Sep-2023-06-16-PM-5794 Foto:
Marion Bartoliová a Novak Djokovič.
debata (19)

V nedávnom rozhovore pre RMC sa Francúzka dotkla niektorých komentárov, ktoré nedávno vyslovil samotný Djokovič o tom, ako jeho srbský pôvod ovplyvnil jeho kariéru.

Svetová tenisová jednotka verí, že by bola oslavovaný ako športový hrdina, najmä na Západe, oveľa viac, keby nebola zo Srbska.

„Nechávam to na vás a na všetkých ostatných, či si zaslúžim byť súčasťou tejto diskusie alebo nie… ale jedna vec je fakt – keby som nebol zo Srbska, bol by som pred mnohými rokmi oslavovaný za športovú úroveň, najmä na Západe,“ povedal Djokovič.

Novak Djokovič Čítajte viac Austrália sa hanbí, v USA sú zmätení. Antivaxer Djokovič? Nikdy som nebol odporcom očkovania

Bartoli absolútne súhlasila s týmto hodnotením a pridala aj svoje. "Samozrejme, nejde len o to, že je Srb. Veľmi dobre vieme, že keby bol Novak Američan, mal by sochu v každom meste. To, že je Srb, znamená, že nie je taký medializovaný. Pochádza z malej východoeurópskej krajiny a s bolestivou minulosťou a to ovplyvňuje hodnotenie obľúbenosti človeka.“

Medzitým Novak Djokovič tento týždeň pomohol Srbsku postúpiť do štvrťfinále finále Davisovho pohára, keď sa pripojili k víťazovi skupiny Česku. Španielsko a Južná Kórea boli dva tímy, ktoré ťahali za kratší koniec.

Alex Molčan. Čítajte viac Tsitsipas na kolenách. Molčan zdolal svetovú päťku a Slovensko priviedol k postupu

Pri absencii Djokoviča sa Srbsko presadilo 3:0 nad Južnou Kóreou v prvom zápase. 24. násobný grandslamový šampión sa predstavil až proti Španielsku, keď porazil Alejandra Davidoviča Fokinu a spečatil tak miesto svojej krajiny v osemfinále prestížneho podujatia.

"Mojou prioritou bude víťazstvo v Davisovom pohári. Dúfam, že to príde krok za krokom. Prišiel som sem, aby som prispel k celkovému triumfu Srbska. Cieľom je kvalifikovať sa na záverečný turnaj v Malage a dostať sa tam, kde sa nám to nepodarilo vlani,“ povedal Djokovič.

Zaujímavosti zo života a kariéry Simony Halepovej Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Krásna Simona Halepová je späť. Ak sa chcete...
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marion Bartoliová