Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič vytiahol víťazné gesto súpera a v New Yorku sa pískalo. Mladý Američan zareagoval jasne, ozval sa aj Srb

Novak Djokovič zaútočí v nedeľu na svoj 24. granslamový titul. V semifinále US Open si srbský tenista poradil s domácim mladíkom Benom Sheltonom 6:3, 6:2, 7:6 (4).

09.09.2023 10:03
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič po postupe použil víťazné gesto súpera Bena Sheltona.
debata (6)

Po premenenom mečbale vyslal Djokovič smerom k nenasadenému súperovi menšiu provokáciu – použil jeho víťazné gesto zavesenia telefónneho slúchadla. Shelton takto oslavoval aj po štvrťfinálovom triumfe nad krajanom Francesom Tiafoeom.

Djokovič si za túto vsuvku vyslúžil piskot časti newyorského publika, no 20-ročný Shelton sa na slávneho súpera nenahneval.

Carlos Alcaraz Čítajte viac Finále Wimbledonu sa nezopakuje, obhajca newyorského titulu Alcaraz padol s Medvedevom. Rus vyzve Djokoviča

„Všimol som si to až po zápase. Nemám rád, keď mi ľudia na sociálnych médiách vravia, ako mám či nemám oslavovať. Ak vyhráte, zaslúžite si robiť, čo len chcete. Už v detstve ma naučili, že napodobňovanie je najúprimnejšou formou lichôtky,“ reagoval Američan pred novinármi.

Tí sa spýtali na tento moment aj Djokoviča. „Tú Benovu oslavu mám jednoducho rád. Prišla mi veľmi originálna. Skopíroval som ju. Ukradol som mu ju,“ usmial sa belehradský rodák.

Arina Sobolenková Čítajte aj Svetová jednotka a nepozná pravidlá? Sobolenková vysvetľovala oslavný lapsus, mohol ju vyjsť draho

Djokovič sa môže stať najstarším víťazom US Open v tzv. open ére, ktorá sa začala v roku 1968.

„Faktom je, že v 36 rokoch môže byť každé grandslamové finále tým posledným. Zrejme si takúto príležitosť na ďalší triumf vážim viac ako napríklad pred desiatimi rokmi. Neviem, koľko takýchto šancí mám pred sebou,“ vyhlásil.

V repríze boja o trofej spred dvoch rokov stretne s Daniilom Medvedevom. Rus vyradil obhajcu trofeje Carlosa Alcaraza a zmaril tak reprízu finále tohtoročného Wimbledonu. Španiela zdolal v štyroch setoch 7:6 (3), 6:1, 3:6 a 6:3.

Tenistky s najrýchlejším podaním v histórii Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Ich podania presahovali rýchlosť 200 km/h....
6 debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Novak Djokovič #Ben Shelton