Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svetová jednotka a nepozná pravidlá? Sobolenková vysvetľovala oslavný lapsus, mohol ju vyjsť draho

Dočkala sa premiérového postupu do finále US Open, od pondelka bude novou svetovou jednotkou, no zdá sa, že v tenisových pravidlách má stále medzery.

08.09.2023 10:22
Arina Sobolenková Foto: ,
Arina Sobolenková v semifinále US Open.
debata

Hviezdna Bieloruska Arina Sobolenková v dramatickom newyorskom semifinále vyradila domácu Madison Keysovú v troch setoch 0:6, 7:6 (1) a 7:6 (5), no v závere rozhodujúceho setu sa pustila do predčasných osláv, po ktorých mohlo byť všetko inak.

V tajbrejku si Sobolenková za stavu 7:3 myslela, že je už koniec. Zahodila raketu a oslavovala s rukami v tvári. Prekvapujúci omyl, ktorý si ihneď uvedomila, ju nerozhodil a nakoniec vyhrala 10:5.

"Myslela som si, že tajbrejk sa hrá do sedem, bolo to šialené, ale tím ma opravil. Musela som sa sústrediť až do konca.

Madison hrala úžasný tenis a vlastne ani neviem, ako som to dokázala otočiť v môj prospech.

Znamená to pre mňa veľmi veľa a ste úžasní diváci," povedala bezprostredne na kurte dvadsaťpäťročná Bieloruska, ktorej to vo Flushing Meadows vyšlo na tretí pokus.

Arina Sobolenková Čítajte aj Tínedžerka Gauffová ukončila Muchovej sen a napodobnila Serenu. Sobolenkovú kanár nerozladil, zmarila americké finále

Vlani i predvlani skončila v semifinále. Proti 19-ročnej Cori Gauffovej zabojuje o druhý tohtoročný grandslamový titul, v januári vyhrala Australian Open.

Dvadsaťosemročná Keysová si zahrala o titul v roku 2017, keď nestačila na krajanku Sloane Stephensovú (3:6, 0:6). O rok neskôr vypadla v semifinále. Keysová bola po prehre so Sobolenkovou zdrvená, na pozápasovej tlačovej konferencii sa rozplakala.

„Snažila som sa vydať maximum, hrať najlepšie, ako viem. Nič viac sa nedalo urobiť. Myslím si, že každý by pred turnajom bral účasť v semifinále a bol by z toho skutočne nadšený. No teraz to veľmi bolí,“ citovala Američanku agentúra AFP.

Tenistky s tetovaniami. Aké na sebe nosí Slovenka? Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Niektoré skrývajú pod šatami, ďalšími sa hrdo...
debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Arina Sobolenková