Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jamrichová skončila vo dvojhre pred bránami finále US Open. Češka proti nej predviedla obrat

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová nepostúpila do finále juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

09.09.2023 06:50
Renáta Jamrichová Foto:
Renáta Jamrichová v semifinále juniorskej dvojhry na US Open.
debata

Najvyššie nasadená hráčka prehrala v semifinále s deviatou nasadenou Češkou Terezou Valentovou 6:3, 4:6 a 3:6. Valentová nastúpi v boji o titul proti domácej držiteľke voľnej karty Katherin Huiovej.

Jamrichová začala duel lepšie, prelomila servis Valentovej a viedla 2:0. Češka okamžite kontrovala na príjme, no ani na druhý pokus si neudržala podanie.

Arina Sobolenková Čítajte aj Svetová jednotka a nepozná pravidlá? Sobolenková vysvetľovala oslavný lapsus, mohol ju vyjsť draho

Jamrichová to využila a vypracovala si náskok 4:1. Slovenka v siedmom geme síce druhýkrát zaváhala na servise, napravila to však na returne a prvý set zvládla po výsledku 6:3.

Jamrichovej vyšiel aj úvod druhého dejstva, keď získala brejk, ktorý potvrdila čistou hrou – 2:0. Slovenská juniorka však v šiestom geme stratila podanie a Valentová vyrovnala na 3:3. Duel bol potom prerušený v dôsledku tepla.

Carlos Alcaraz Čítajte aj Finále Wimbledonu sa nezopakuje, obhajca newyorského titulu Alcaraz padol s Medvedevom. Rus vyzve Djokoviča

Prestávka pomohla súperke, ktorá získala druhý set 6:4. V treťom sa odohral len jeden gem, keď si Valentová uhrala svoje podanie a nastalo ďalšie prerušenie. Po ňom Češka dvakrát brejkla Jamrichovú, vybudovala si náskok 4:0 a vedenie si už ustrážila. V deviatom geme premenila hneď svoj prvý mečbal.

Jamrichová sa tak nestane štvrtým Slovákom v ére samostatnosti s titulom v juniorskom singli.

Šestnásťročná zverenka trénera Jána Matúša má však ešte šancu zabojovať o titul v juniorskej štvorhre, v semifinále nastúpi po boku Američanky Kaitlin Quevedovej proti japonskej dvojici Sarah Saitová, Nanaka Satová.

Juniorky – dvojhra – semifinále:

Tereza Valentová (ČR-9) – Renáta JAMRICHOVÁ (SR-1) 3:6, 6:4, 6:3

Najlepšie zarábajúci slovenskí tenisti v histórii Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
V najlepšej päťke sa umiestnili tri zástupkyne...
debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Renáta Jamrichová