Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič do dvoch rokov skončí s tenisom. Neznesie, že ho na kurte budú preháňať deti, vraví Srb

Srbský tenista Novak Djokovič odohrá na okruhu ATP Tour ešte maximálne dva roky. Ako referuje web tennisworldusa.org, vyhlásil to bývalý srbský tenista a neskôr tréner Radmilo Armenulič. Už 83-ročný rodák z Belehradu v minulosti viedol Chorváta Gorana Ivaniševiča, súčasného Djokovičovho kouča.

20.08.2023 15:28
Bosnia Tennis Djokovic Foto: ,
Novak Djokovič sa naposledy predstavil pred mesiacom na exhibičnom podujatí v Bosne a Hercegovine.
debata (5)

„Viem, je ťažké ukončiť kariéru… Dúfam, že sám začne cítiť, kedy by ju mal ukončiť. Federer je už na dôchodku, Nadal určite končí, pretože má problém s bedrami…

Z tejto trojky zostáva len Novak. Teraz musí myslieť na to, že by mal skončiť, ale myslím si, že bude hrať ešte rok alebo dva,“ povedal Armenulič v rozhovore pre informer.rs.

Caroline Wozniacka Čítajte viac Návrat tenisovej "námorníčky". Dánska jazyčnica si Kournikovovej outfit vybavila priamo u šéfa Adidasu

Podľa neho si Djokovič sám začne uvedomovať, keď bude cítiť, že by sa mal s tenisovou kariérou nadobro rozlúčiť.

„Sám nad tým začne premýšľať, keď uvidí, že mu chýba desať alebo 15 centimetrov k tomu, aby dočiahol na loptičku, že už nebude mať úderovú istotu…

Rozhodne sa sám a povie si: ‚Hral som dosť… Nechcem, aby ma deti preháňali po kurte a vyhrávali zápasy, v ktorých by som za normálnych okolností zvíťazil‘,“ doplnil Armenulič.

Tridsaťšesťročný Djokovič v tomto kalendárnom roku triumfoval na úvodných dvoch grandslamových turnajoch sezóny – Australian Open a Roland Garros.

797708176 Čítajte viac Bizarný moment: Bzučí ako včela, vyhoďte ju! Tsitsipasa rozzúrila diváčka v hľadisku

Vo Wimbledone podľahol vo finále 20-ročnému Španielovi Carlosovi Alcarazovi. Djokovič má na konte rekordných 23 grandslamových titulov vo dvojhre.

Až desať získal na Australian Open, tri vybojoval na Roland Garros, sedem pridal do zbierky vo Wimbledone a trikrát triumfoval na US Open.

10 dôvodov, prečo je Djokovič najlepší v histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nik nemá viac grandslamových triumfov: Po...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič