Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tyran Zverev? Ďalšia ex ho obvinila z napadnutia. Od Alcaraza máš ďaleko, odkázal mu Becker

Nemecký tenista Alexander Zverev čelí ďalšiemu obvineniu z fyzického útoku voči žene. Najnovší prípad sa týka jeho niekdajšej partnerky Brendy Pateovej, s ktorou majú od marca 2021 dcéru.

25.07.2023 12:09
Alexander Zverev Foto: ,
Alexander Zverev.
debata

Prokuratúra v nemeckom Berlíne navrhla začať voči 26-ročnému olympijskému víťazovi vo dvojhre z Tokia trestné stíhanie vo veci napadnutia.

Zverev pred utorňajším úvodným zápasom na domácom turnaji ATP v Hamburgu proti Slovákovi Alexovi Molčanovi poprel svoju vinu.

„Úplne odmietam toto obvinenie. Moji právnici sa tým budú zaoberať. Viac k tomu nepoviem,“ vyhlásil 19. hráč singlového rebríčka ATP, ktorý v aktuálnej sezóne už dvakrát nastúpil proti Molčanovi a v oboch dueloch ho zdolal.

Novak Djokovič Čítajte aj Mal byť nasadenou dvojkou. Djokovič sa odhlásil z prestížneho turnaja

Zvereva vyšetrovali od októbra 2021 pre údajné násilnícke správanie sa k inej bývalej partnerke Oľge Šarypovovej.

Tenista sa ju vraj snažil udusiť vankúšom počas turnaja ATP v čínskom Šanghaji v októbri 2019.

Nemecký tenista ju vraj tiež udieral päsťami a správal sa k nej neprimerane nadradeným spôsobom. Žena tvrdila, že sa obávala o svoj život a údajne sa pokúsila ukončiť svoj život.

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) v januári tohto roka ukončila vyšetrovanie rodáka z Hamburgu so záverom, že nenašla dostatočne dôkazy a Zverev preto nečelil disciplinárnemu konaniu.

petra.kvitova 1690103046 Čítajte aj Veľký deň dokonale utajila. Dvojnásobná wimbledonská víťazka Kvitová sa vydala

Dodala, že prehodnotí svoj postoj, ak sa objavia nové dôkazy alebo sa zistí, že Zverev porušil pravidlá ATP. Tenista od začiatku popieral vinu aj v tomto prípade.

Alexander Zverev pre zranenie členka premaródoval veľkú časť minuloročnej sezóny. V marci vyviazol s podmienečným zákazom činnosti po výtržnostiach na turnaji ATP v mexickom Acapulcu.

Po prehranom zápase niekoľkokrát udrel raketou do rozhodcovskej stoličky. Iba tesne vtedy minul nohy arbitra, ktorého, navyše, slovne urazil. Nemca následne vylúčili z turnaja, zaplatil pokutu 40-tisíc dolárov a musel vrátiť finančnú odmenu 30-tisíc dolárov.

Najbohatší tenisti v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Ana Ivanovičová - 16 miliónov dolárov...

Beckera negatívne prekvapil

Zvereva za výkony na kurty skritizovala nemecká legenda Boris Becker. Jeho slová prišli po tom, čo sa jeho krajan rozlúčil s Wimbledonom po prehre s Matteom Berrettinim. Talian sa vrátil po zranení.

Zverev reagoval tvrdením, že nerobil veľa chýb a nemá problém s tým, keď padne v takýchto vypätých zápasoch. Podľa Beckera treba takýto postoj zmeniť.

Boris  Becker. Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Sandy Dinkelacker
783973109 Boris Becker.

„Niečo takéto od Novaka Djokoviča či Carlosa Alcaraza by ste nepočuli, ak by v 3. kole vypadli so súperom, ktorý sa vrátil po dlhšom zranení.

Saša je za normálnych okolností na seba tvrdý, a to aj na verejnosti. Preto sa mi teraz nepáčil, bol príliš mäkký v sebahodnotení,“ uviedol Becker pre Eurosport.com.

Namiesto nabitého programu na turnajoch by mu skôr odporučil dlhší tréningový kemp.

10. Becker Čítajte aj Vošla som do spálne a tam bol kôň! Beckerova exmanželka sa pri bizarnej príhode neudržala

"Niečo by sa malo zmeniť, pretože teraz Saša zaostáva nielen za Alcarazom, ale aj za ďalšími mladšími hráčmi Sinnerom, Runem či Fritzom. Musí sa pozrieť na to, prečo je nová generácia taká dobrá, čo robí lepšie a v čom je odlišná,“ mieni Becker.

Už predtým sa Becker vyjadril, že Zverev opakuje rovnaké chyby, ktoré mu zabraňujú dosiahnuť veľký triumf na okruhu: „Ak sa chcete zlepšiť, musíte si položiť otázku, ako môžete zlepšiť svoju hru.“

Najlepšie zarábajúci slovenskí tenisti v histórii Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
V najlepšej päťke sa umiestnili tri zástupkyne...
debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Becker #Alexander Zverev