Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poplach na Wimbledone: Hráč čelil srdcovému kolapsu, duel na štvrťhodinu prerušili

Najlepší čínsky tenista I-ping Wu počas zápasu 1. kola Wimbledonu takmer skolaboval pre problémy z dýchaním. Lekár u neho zistil v priebehu druhého setu zápasu s Američanom Francesom Tiafoem alarmujúco vysokú srdcovú frekvenciu.

06.07.2023 08:20
Britain Wimbledon Tennis Foto: ,
Čínsky tenista I-ping Wu počas zápasu 1. kola s Američanom Francesom Tiafoeom.
debata (7)

Podľa informácií ESPN trpel Wu dýchacími problémami už niekoľko gemov predtým, ako jeho stav preverili lekári. 23-ročný tenista požiadal o pomoc zdravotníka, ktorého srdcový tep mal po zmeraní alarmujúcu hodnotu 187.

Najskôr Wu požiadal o trojminútový oddychový čas, no po zistení zvýšenej frekvencie srdca bolo stretnutie prerušená na 15 minút. Následne sa Číňan vrátil na kurt číslo 3 a zápas 1. kola proti favoritovi z USA dohral. V súboji napokon s Tiafoem prehral 6:7 (4), 3:6, 4:6.

Wimbledon Čítajte viac Ďalšie komplikácie vo Wimbledone. Ekologickí aktivisti narušili zápas a majú aj ďalšie plány

„Bude pokračovať, to je úžasné. Som veľmi prekvapený,“ opísal jeho návrat na kurt komentátor na BBC. Diváci sa obávali o Wuovo zdravie. Ale boli šťastní, keď videli, že je v poriadku a bude v stretnutí pokračovať.

„I-ping Wu na kurte omdlel. Dúfajme, že je v poriadku,“ napísal jeden z priaznivcov na sociálnej sieti. „Wu je späť a hra môže pokračovať. Stále si nie je istý, čo sa stalo. Ale je rád, že je v poriadku,“ prisal ďalší.

shields977 Čítajte viac Slávna herečka prehovorila o ťažkom vzťahu s Agassim. Trofejí mal ako maku, žiadna však nezostala celá. Čo ho naštvalo?

Podľa BBC mohli byť za jeho stavom žalúdočné problémy, pretože počas prestávky spôsobenej dažďom mohol zjesť niečo, čo jeho telo odmietlo prijať.

Víťazný Tiafoe sa k celej situácii vyjadril na pozápasovej tlačovej konferencii. „Nemal som potuchy, čo sa deje. Bol som len rád, človeče. Toto je divoké. Povedal mi, že mu vynecháva srdce a cítil sa, akoby tam skolaboval,“ uviedol Američan.

Slovenky a Češky vo dvojhre na Wimbledone Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
V galérii sa okrem veku tenistiek a pozície vo...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Frances Tiafoe #Wimbledon 2023 #I-ping Wu