Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez zisku setu, bez šance. Wimbledon sa so Slovákmi v úvodnom kole nemaznal

Slovenský tenista Alex Molčan a ani jeho krajanka a úspešná kvalifikantka Viktória Hrunčáková neuspeli v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

03.07.2023 20:32
Britain Wimbledon Tennis Foto: ,
Alex Molčan sa na najslávnejšom turnaji na svete dlho neohrial.
debata (1)

Molčan nedokázal nájsť recept na hru Švéda Mikaela Ymera, ktorému podľahol 3:6, 3:6, 4:6. Na trávnatých dvorcoch All England Clubu tak nenadviazal na úspešné vystúpenie z vlaňajška, keď v premiére v hlavnej súťaži postúpil až do 3. kola.

Ymer hneď v úvodnom geme čistou hrou prelomil Molčanovo podanie, po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0 a v ďalšom priebehu setu mu stačilo držať si servis.

Iga Swiateková Čítajte viac Hovorila o vojne, rypla si do Rusov. Swiateková si myslí, že je dôležitá, odkázala jej olympijská víťazka

V druhom dejstve si Švéd vďaka rýchlemu brejku vybudoval rozhodujúci náskok 3:0. Ymer výborne servoval, hral rýchlo a nepúšťal Molčana do dlhších výmen.

V treťom sete držal najlepší slovenský singlista so súperom krok do stavu 3:3. V siedmom geme opäť stratil podanie a Ymer už dotiahol zápas do víťazného konca. V desiatom geme premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Molčanom na 3:0.

Viktória Hrunčáková dokázala v úvodnom kole vzdorovať favorizovanej Belgičanke Elise Mertensovej iba v prvom sete, v ktorom sa rozhodovalo až v tajbrejku. Napokon však Slovenka prehrala 6:7, 2:6.

Maria Šarapovová Čítajte viac Čo mi netreba, to nechcem. Pozrite sa, ako si krásna Šarapovová zariadila dom v slnečnej Kalifornii

Posledným slovenským želiezkom v singli na tráve All England Clubu tak zostala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá vstúpi do turnaja v utorok duelom proti Švajčiarke Viktoriji Golubicovej.

Hrunčáková ani vo štvrtom vzájomnom zápase nenašla recept na Mertensovú a neodplatila jej prehru z Roland Garros.

V prvom sete síce Slovenka vyrovnala z 2:5 na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ňom však dominovala Mertensová, ktorá za stavu 6:2 premenila vďaka esu hneď prvý setbal. V druhom dejstve odskočila Belgičanka Hrunčákovej na 5:2 a v ôsmom geme využila pi vlastnom servise hneď prvý mečbal.

ženy – dvojhra – 1. kolo:
Elise Mertensová (Belg.-28) – Viktória HRUNĆÁKOVÁ (SR) 7:6 (2), 6:2

muži – dvojhra – 1. kolo:
Mikael Ymer (Švéd.) – Alex MOLČAN (SR) 6:3, 6:3, 6:4

Slovenky a Češky vo dvojhre na Wimbledone Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
V galérii sa okrem veku tenistiek a pozície vo...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alex Molčan #Viktória Hrunčáková #Wimbledon 2023