Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po týždni mlčania. Federer poslal Djokovičovi pár veľmi vrúcnych slov

Novak Djokovič sa síce už etabloval ako najlepší tenista všetkých čias, ale jeho bývalý rival Roger Federer verí, že 36-ročný Srb môže ešte dlho vyhrávať grandslamové tituly.

16.06.2023 21:02
Roger Federer Foto:
Roger Federer.
debata (2)

Djokovič v nedeľu na Roland Garros vyhral rekordný 23. titul vo dvojhre, čím prekonal svojho dlhoročného rivala Rafaela Nadala (22) a vyrovnal sa Serenw Williamsovej (23). Len Margaret Courtová je pred Djokovičom (24).

„Pomyslel som si, že to, čo urobil Novak, je neuveriteľné,“ povedal podľa britského reportéra Jamesa Graya Federer na tenisovom kurte v juhovýchodnom Londýne po tom, čo minulý rok odišiel do tenisového dôchodku.

„Úprimne povedané, je to skvelé pre tenis, skvelé pre šport, keď tenis píše svoju vlastnú históriu a neustále ju dopĺňa, ako sme to videli aj u Sereny Williamsovej, Rafu, potom mňa a teraz Novaka. Je skvelý čas byť nielen tenistom, ale aj tenisovým fanúšikom.“

Novak Djokovič a  Marián Vajda Čítajte viac Prezident Djokovič? Bude to jednomyseľná voľba - ako za totality. Vajdu mal v Paríži pozvať do čestnej lóže

„Pamätám si, že keď som prišiel na turné a Pete Sampras mal 14 trofejí, mysleli sme si ‚Dobre, ten zostane navždy‘.“ Potom som získal 15., nakoniec som skončil na 17 a potom sme sa navzájom posunuli na 20 – už si nepamätám, kto bol prvý . Potom to Rafa posunul na 22. A teraz Novak na 23. A vyzerá to tak, že v tom bude pokračovať ešte dlho, čo je skvelé. A prajem mu všetko dobré."

Jeho slová prišli po niekoľkodňovom mlčaní. Naopak, Rafael nadal zagratuloval Djokovičovi ihneď.

Nie je to tak dávno, čo bol Federer so svojimi 20 slamami považovaný za najlepšieho hráča v dejinách. Na konci roku 2010 mal na konte 16 veľkých turnajov, deväť mal Nadal a jeden Djokovič. Do roku 2020 mali Nadal a Federer nerozhodne po 20 a Djokovič rýchlo dosiahol 17.

Vo finále Wimbledonu v roku 2019 mal Federer proti Djokovičovi dva mečbaky, ale nevyužil ich.

Novak Djokovič Čítajte viac Geniálnej mysli z Belehradu vždy niečo chýba. Aj preto je Djokovič najlepší tenista v dejinách

Teraz má Djokovič 23. grandslamov a je opäť na polceste k prvému kalendárnemu Slamu od čias Roda Lavera v roku 1969. Tretiu trofej sa pokúsi vyhrať budúci mesiac vo Wimbledone.

Navyše, Federer je presvedčený, že Djokovič stále nekončí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer