Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je najbohatší aj keď už nehrá. Federer prezradil, ako dnes žije. A uvidíme ho na Wimbledone?

Pred siedmimi mesiacmi sa na Laver Cupe rozlúčil s úspešnou tenisovou kariérou. Odvtedy sa Roger Federer bojavuje na verejnosti len sporadicky. Nedávno sa ukázal na charitatívnej módnej šou MET Gala v New Yorku po boku manželky Mirky.

07.05.2023 09:31
Roger Federer s manželkou Mirkou Foto:
Roger Federer s manželkou Mirkou na zápase play off basketbalovej NBA.
debata

Pri tej príležitosti prezradil, čomu sa od odloženia tenisových rakiet do kúta venuje. Prevažne svojim štyrom deťom: 14-ročným dvojičkám Myle a Charlene a čoskoro deväťročným chlapcom Leovi a Lennymu.

Vychováva ich v luxusnom dome v mestečku Valbelle neďaleko horského strediska Lenzerheide. A zdá sa, že si svoj nový život vychutnáva rovnako, ako ten tenisový.

Amanda Anisimovová Čítajte viac Bojujem so syndrómom vyhorenia. Tenisová hviezda prerušila sľubnú kariéru

„Doma je dobre. Je príjemné mať v živote iný poriadok než sa stále baliť a cestovať,“ uviedol pre zámorské médiá Federer počas návštevy v New Yorku, kde vyrazil na hamburger či na zápas play off basketbalovej NBA.

„Samozrejme mi niečo z tenisu chýba, ale zase mám spoločenský život. Trávim čas s deťmi, v stredu si vyrazím s jednými kamarátmi, v piatok s inými. Cez víkendy jazdíme na výlety. Vôbec sa nenudím, až som z toho prekvapený,“ skonštatoval 41-ročný víťaz 20. grandslamových turnajov.

14. Rafael Nadal Čítajte viac Nadal sa odhlásil aj z turnaja v Ríme. Toto už je vážne, tvrdí bývalá svetová jednotka

Federer má stále vyše tucet reklamných partnerov, vďaka čomu patri za posledných 12 mesiacov podľa magazínu Forbes do desiatky najlepšie zarábajúcich športovcov. S príjmom 95,1 miliónov dolárov je deviaty. Ale z pohľadu reklamných príjmov je lídrom.

Najmä v britských médiách sa čoraz hlasnejšie hovorí o tom, že by Švajčiar mohol počas Wimbledonu komentovať zápasy pre BBC. Navyše, po skončení kariéry sa v All England Clube už aj objavil, na čo má ako člen klubu a osemnásobný šampión právo. Ďalšou možnosťou je, že by sa v júli na turnaji ukázal ako čestný hosť.

Kúzelná Maria Šarapovová. Stále krajšia a krajšia Fotogaléria - 52 fotiek Všetky fotky
Maria Šarapovová, najslávnejšia ruská tenistka,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #MET Gala #Mirka Vavrinecová