Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojujem so syndrómom vyhorenia. Tenisová hviezda prerušila sľubnú kariéru

Ešte len 21-ročná americká tenistka Amanda Anisimovová urobila nečakané vyhlásenie. Hráčka, ktorá si sa dostala až do semifinále Roland Garros, bojuje od vlaňajška s duševným zdravím.

06.05.2023 11:43
Amanda Anisimovová Foto: ,
Amanda Anisimovová sa na neurčitý čas stratí z očí tenisových fanúšikov.
debata (2)

Anisimovová si plánuje dať prestávku od tenisu na bližšie neurčený čas. Ako dôvod uviedla syndróm vyhorenia a psychické problémy.

„Od leta 2022 bojujem so svojím duševným zdravím a vyhorením,“ napísala na Instagrame bývalá 21. hráčka svetového rebríčka. "Na tenisových turnajoch je to už neznesiteľné. V tejto chvíli je mojou prioritou moja psychická pohoda a nejaký čas si chcem oddýchnuť.“

14. Rafael Nadal Čítajte viac Nadal sa odhlásil aj z turnaja v Ríme. Toto už je vážne, tvrdí bývalá svetová jednotka

Anisimovová sa dostala do povedomia fanúšikov pred štyrmi rokmi, keď sa dostala až do semifinále French Open po tom, čo porazila úradujúcu šampiónku Simonu Halepovú.

Američanka sa vtedy vo veku 17 rokov stala najmladšou ženou, ktorá sa od roku 2006 dostala na grandslamovom turnaji medzi kvarteto najlepších.

Ale neskôr v tom istom roku, tesne pred US Open, jej otec a dlhoročný tréner Konstantin Anisimov zomrel vo veku 52 rokov na infarkt.

Andy Murray Čítajte viac Šestnásť mŕtvych detí a učiteľka. Hviezdny tenista prežil masaker v Dunblane. Prvýkrát o ňom prehovoril

Anisimovová sa pred rokom dostala vo Wimbledone do štvrťfinále a dvakrát sa dostala do štvrtého kola na Australian Open.

Posledný zápas odohrala minulý týždeň na antukovom podujatí v Madride na ktorom prehrala už v zápase 1. kola s Aranxtou Rusovou. V tomto roku odohrala jedenásť zápasov a osem prehrala.

Výnimočná kariéra a život Daniely Hantuchovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Mala raketový štart do svetovej špičky v ktorej...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #psychické problémy #Amanda Anisimovová