Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal sa odhlásil aj z turnaja v Ríme. Toto už je vážne, tvrdí bývalá svetová jednotka

Hviezdny španielsky tenista Rafael Nadal zrušil účasť na turnaji v Ríme a ohrozená je tak aj jeho účasť na parížskom Roland Garros.

06.05.2023 08:45
14. Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata (1)

36-ročný Španiel v piatok prostredníctvom Twitteru oznámil, že nebude môcť hrať na turnaji ATP Masters 1000 v Ríme, ktorý sa začína budúcu stredu, kvôli následkom dlhotrvajúceho zranenia.

„Veľmi ma mrzí, že nemôžem byť v Ríme“, napísal 22-násobný grandslamový víťaz. Bolí ho, že vynechá ďalší turnaj, ktorý formoval jeho profesionálnu a osobnú kariéru.

Nadal utrpel svalové zranenie ohýbača bedrového kĺbu a slabín na januárovom Australian Open a odvtedy nehral žiadny turnaj. Stále trpí následkami zranenia.

Andy Murray Čítajte viac Šestnásť mŕtvych detí a učiteľka. Hviezdny tenista prežil masaker v Dunblane. Prvýkrát o ňom prehovoril

„Hoci som v posledných dňoch zaznamenal zlepšenie, už mnoho mesiacov som nemohol trénovať na vysokej úrovni a proces adaptácie si vyžaduje čas a nemám inú možnosť, ako to akceptovať a pokračovať v práci,“ doplnil Nadal.

Nedávno vypadol španielsky velikán z prvej desiatky svetového rebríčka po prvýkrát po 18 rokoch a momentálne je na 14. mieste.

Vzhľadom na dlhú prestávku pre zranenie sa uvidí, či bude Nadal fit včas na obhajobu titulu na French Open od 28. mája do 11. júna.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Nemajú ani osemnásť a už vystrkujú rožky medzi ženami. K najtalentovanejším tenistkám sveta patrí aj Slovenka

Jeho účasť na antukovom sviatku nevidí ružovo ani bývalá svetová jednotka, Američan Andy Roddick. „Je to ťažké. Viete, aké dôležité sú pre neho turnaje pred Roland Garros. Toto je vážna vec,“ povedal Roddick pre Tennis Channel.

Podľa neho sa každým zrušeným turnajom zvyšuje možnosť, že Nadala na Roland Garros fanúšikovia napokon neuvidia. „Môžeme len dúfať, že v jeho prípade ide o preventívne opatrenie,“ dodal Roddick.

Kúzelná Maria Šarapovová. Stále krajšia a krajšia Fotogaléria - 52 fotiek Všetky fotky
Maria Šarapovová, najslávnejšia ruská tenistka,...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roland Garros